УБЕЂУЈУЋИ је да је човек са изузетним везама и заступник оштећених у земљи и иностранству, полицији добро познати преварант, З. Р. из Теслића, нову жртву нашао је у лаковерној Дервенћанки, која је са њим склопила договор да је заступа у предмету потраживања ратне одштете за цивилне жртве рата, за оболело дете, а за то му је дала већи износ новца. "Новости" сазнају да је реч о Зорану Ристикићу (57), који је у џеп ставио укупно више од 5.500 марака.

- Оштећена особа се обратила ПС у Дервенти. О свему је обавештен дежурни тужилац ОЈТ Добој - рекла је Драгана Керкез, портпаролка ПУ Добој.

Она је додала да је у току рад на расветљавању овог случаја.

- Имам могућности и везе да вам по основу оштећења слуха вашој кћерки, издејствујем статус цивилне жртве услед дејстава у прошлом рату и да по том основу добијете огромну финансијску надокнаду. Стотинама људи сам тако, као овлашћени заступник физичких лица, помогао у земљи и иностранству. Наравно, све то, уз трошкове, треба добро "подмазати", али ће се вишеструко вратити - речи су којима је преварант измамио око 5.500 КМ од наивне жене.

Како сазнајемо, реч је о жени српске националности.

Ристикић је до сада у више наврата хапшен због сличних кривичних дела. Десетине лаковерних и дан--данас пријављују га да их је "олакшао" за десетине хиљада марака. Међу њима и једна његова суграђанка која га терети за превару од 14.500 евра.

Прочитајте још: Ојадио пет бутика

- Просто је фасцинантно како се за његове прсте лепе новчанице људи након његових слаткоречивих и, очито, убедљивих обећања. А обећава и уплиће се у све и свашта, где често очајни људи покушавају да дођу до својих права и зарада. Широка је лепеза његових превара, од наводне помоћи повређенима на раду у иностранству, за неплаћени радни стаж, до запошљавања у иностранству - наводи наш извор.

ПРЕВАРЕНИ РАДНИЦИ

РИСТИКИЋ се са многобројним оптужбама али и претњама срео пре више година и од стране преварених 17 радника из Теслића на раду у Ираку. Теретили ли су га да их је, уз помоћ још једног Немца, уместо бајковите седмичне зараде од по 700 долара, пустио на милост и немилост бездушним послодавцима, да би их на крају заробили Курди. Гладни и празних џепова, на крају су једва извукли живу главу.