ОКРУЖНИ суд у Источном Сарајеву потврдио је оптужницу против седам особа због покушаја убиства Слободана Васиљевића, који је брутално претучен у Шековићима.

Прочитајте још: Заједно су пили и дрогирали се три дана, а онда су се посвађали због невероватног разлога: Сви детаљи монструозног убиства у Бањалуци

Оптужени су Миљан Милић (33), возач компаније "Боксит" из Милића, Стефан Радовановић (26), звани Јапанац, Стеван Гарић (26), Небојша Петковић Поп (28), Милутин Кандрић Циго (47), Горан Чалмић Чалма (43) и Небојша Озимковић Буцо (38). За учешће у бруталном батинању осумњичен је и Славиша Јурошевић који је на основу међународне потернице ухапшен и притворен у Грчкој, али још није изручен правосуђу БиХ.

У оптужници се наводи да се свима на терет ставља да су као саизвршиоци, заједнички, са умишљајем, и по претходном договору покушали да убију Васиљевића 2. јуна у Шековићима. Жртву су у 00.05 сачекали да изађе из парохијског дома на паркинг испред православне цркве Покрова Пресвете Богородице.

Прочитајте још: Два осмака се потукла, а потом се родитељ једног умешао: Отац ученика тврди да га није претукао

- Милић и Радовановић напали су Васиљевића металним шипкама и оборили га на земљу. Онда су сви заједно наставили да га ударају шипкама и ногама, свесни да га могу убити. Тукли су га све док нису притрчале друге особе, које су стале у одбрану Васиљевића, услед чега су се нападачи разбежали према парку и даље према Павловић банци - наводи се у оптужници.

Појашњава се да су се Милић, Радовановић и Гарић на место злочина довезли "голфом 2" који су паркирали испред дворишта цркве. Озимковић је телефоном јавио Милићу да се Васиљевић налази у дворишту цркве. Уочивши га да излази из дворишта први му је пришао Милић и ударио га шипком по глави. Он и Радовановић наставили су да га ударају док је лежао, да би затим дотрчали и остали који су га "ципеларили" по телу. Одлуком суда седморици оптужених продужен је притвор у коме могу остати до изрицања првостепене пресуде или нове одлуке суда.

Васиљевић је у нападу задобио тешке повреде главе у виду прелома лобање, чеоне кости и више прелома по телу. Данима је био у критичном стању и коми, али је успео да преживи.

Иначе, Васиљевић је својевремено радио у обезбеђењу Термоелектране Угљевик и важио је за жестоког критичара компаније "Боксит" из Милића и њеног власника Рајка Дукића.

БЕЗ НАЛОГОДАВЦА

ПОКУШАЈ убиства Слободана Васиљевића очигледно је био добро планиран и припремљен, али се у оптужници не наводи шта је мотив напада. Сумња се да је напад био наручен, али налогодавац злочина није откривен.