ПОЛИЦИЈА је банула у четвртак после подне у Основну школу "Никола Тесла" у Дервенти, по њеној пријави да се између два ученика, осмака, догодило вршњачко насиље, и да је потом родитељ једног ученика физички напао другог са којим се сукобио његов син. Један од сукобљених ученика завршио је на прегледима у добојској болници, други у дервентском Дому здравља, незванично, засада, без тежих телесних повреда.

Из Полицијске управе Добој саопштили су да је даљи физички напад спречио просветни радник.

- О свим детаљима је упознат дежурни тужилац за малолетна лица Окружног јавног тужилаштва Добој, под чијим надзором ће се предузимати даље мере и радње - потврдила је Драгана Керкез, портпаролка ПУ Добој, додавши да је о свему обавештен и Центар за социјални рад.

Винко Ђурић приговара да су се његов и син Славише Ђураша потукли у школи и да је наставница звала само једног родитеља након што је туча завршена, и то Ђураша.

- Дошао сам и ја у школу. На снимку камера се види да је Ђураш ударио мог сина у зид и да је наставио да га удара ногама. Одвезао сам дете у Хитну помоћ, а јутрос смо сликали и кичму да установимо да нема тежих повреда - изјавио је Ђурић.

Прочитајте још - ФИЗИЧКИ ОКРШАЈ: Професор у средњој школи претукао ученика на часу

Славиша Ђураш, отац 13-годишњака који је завршио у добојској болници, каже да је у школу позван из потребе да одведе дете у болницу. Био је у шоку када га је згрченог нашао у школи. Поготово након сазнања да је задобио ударац ногом у гениталије и за могућност операције и последица. Међутим, он тврди да, сем што га је одгурнуо на зид, дечака није претукао и да су све снимиле надзорне камере.


Славиша Ђураш


- Била је то моја бурна реакција у афекту, родитеља чије дете због тешког ударца и болова није могло да хода. Али, нисам га претукао. Сина сам по препоруци лекара одвезао у добојску болницу. У ишчекивању детаљних налаза и реакција, он је сада код куће под посебном терапијом и мировањем, тако да, до даљег, неће похађати наставу - каже, за "Новости", Ђураш.

Он истиче да је огорчен неким извештајима на друштвеним мрежама у намери да се случај гурне у политичке воде.

- Тенденциозно је да се апострофира да сам ја одборник СНСД у СО. Као што би било, рецимо, да је истакнуто да сам ја "син погинулог борца", јер, ја сам се у школи нашао и тако реаговао као отац повређеног детета - истиче Ђураш.

Он је, као "син погинулог борца", очито алудирао на то да је злогласна Азра Башић 1992. заклала његовог заробљеног оца, по којем је његов ударени син и добио име.

За незванична сазнања нашег листа и оптужбе да је његов син, наводно, приморавао дечака са којим се сукобио да "пољуби једну девојчицу", Ђураш категорички тврди да је све супротно и да за то има сведоке.