Управе дистрибутивних предузећа Мјешовитог холдинга "Електропривреда Републике Српске" (ЕРС) на састанку одржаном у матичном предузећу у Бањалуци утврдиле су смернице за израду коначаног правилника о стимулативним отпремнинама који ће бити усвојен на органима сваког предузећа у наредних неколико дана, саопштено је из Службе за информисање овог предузећа.


У саопштење из ЕРС СЕ наводи да се овим правилником даје могућност добровољног одласка радника уз значајно веће надокнаде у односу на важећи колективни уговор и Закон о раду.


Из ЕРС-а истичу да је, уважавајући пословање дистрибутивних предузећа, у наредним годинама усаглашен највећи могући финансијски оквир средстава која могу да се издвоје за стимулативне отпремнине.


Прочитајте још: Трговински ланци у РС траже да им се омогући да струју плаћају 35 евра за мегават


- Реорганизација је веома важан корак за “Електропривреду Републике Српске” и свесни смо чињенице да сами морамо успјешно спровести тај процес до краја с циљем ефикаснијег пословања и бољег позиционирања овог предузећа на регионалном тржишту електричне енергије, поручују из ЕРС-а.