МИЛОШ Обрадов из Источног Сарајева, осумњичен за учешће у убиству Дамира Остојића Шијана (43) и његове невенчане супруге Сандре Јошић (40) из Бањалуке, пуштен је из притвора.

Његов бранилац адвокат Бојан Веселиновић каже да је Обрадов у суботу пуштен на слободу, чим му је истекла мера притвора коју му је раније одредио бањалучки Окружни суд.

- Мера притвора је истекла, а Републичко јавно тужилаштво није ни тражило продужење те мере и мој клијент је пуштен - рекао је Веселиновић.

Крајем септембра на слободу је пуштен и Стефан Самарџија, који се такође доводио у везу са овим злочином, док се у притвору налази још само Срећко Трифковић.

Прочитајте још - УХАПШЕН САУЧЕСНИК У УБИСТВУ ШИЈАНА: Приведен Стефан Самарџија (ФОТО)

Иначе, истрага у овом случају месецима тапка у месту и званично нико је осумњичен као директни извршилац Шијановог убиства. Верује се да је убиство било наручено, али досадашња истрага није открила шта је мотив и ко је евентуални налогодавац злочина.

Иако су Обрадов и Самарџија месецима држани иза решетака засад нема назнака да ће у скорије време против њих бити подигнута оптужница. Сви су се доводили у везу и са убиством сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића. Обрадов и Трифковић због тога су месецима држани у притвору, али су као и у случају Остојића пуштени на слободу и никаква оптужница против њих није подигнута.

Секретар Републичког јавног тужилаштва РС Драгица Тојагић каже да се истрага против Обрадова и Самарџије наставља, али није могла да коментарише да ли ће против њих бити подигнута оптужница.