Приходи од игара на срећу у Републици Српској у последњих око пола године бележе раст од преко 50 одсто, а дошло је и до повећања броја приређивача игара на срећу.


Истакла је ово данас министарка финансија РС Зора Видовић, одговарајући на посланичко питање у Народној скупштини РС.


Она је подсетила да су у време доношења новог Закона о играма на срећу РС, а који је ступио на снагу у мају ове године, постојала упозорења приватних приређивача игара на срећу да ће уследити масовна отпуштања радника и гашење њиховог пословања. Међутим, ништа од тога се није обистинило.


-Било је таквих информација, па и бомбардовања по скупштини Српске. Није дошло до отпуштања радника и имамо већи број пријављених приређивача игара на срећу. До јуче је остварен приход од 38,6 милиона КМ и већи је за 13,5 милиона КМ у односу на прошлу годину или за 54 одсто. То је највећи раст директних прихода у Републици Српској - казала је Видовићева.


Она је истакла и да закон још увек није у примени у пуном капацитету, јер је приређивачима остављен период да прилагоде своје софтвере који ће бити повезани са системом у Министарству финансија РС.


Прочитајте још: Лото бомба тресе РС: Општина Прњавор тражи 500.000 евра пореза на добитну комбинацију, неће да паре оду у Србију


- У наредној години очекујемо много веће приходе – рекла је Видовићева.