Изетбеговић: У БиХ ништа није српско осим једне ствари

Бета

25. 11. 2019. у 12:23

Изетбеговић: У БиХ ништа није српско осим једне ствари

Бакир Изетбеговић AP Photo Majdi Mohammed

Председник СДА коментарисао јучерашњу изјаву члана државног Председништва, Милорада Додика
Бакир Изетбеговић, председник Странке демократске акције, изјавио је данас поводом Дана државности БиХ, који се обележава само у Федерацији БиХ, да је ''сваки педаљ" те државе заједнички' и да ''ништа није српско осим назива Република Српска''.

Коментаришући јучерашњу изјаву члана државног Председништва, Милорада Додика, ''да Бошњаци морају да знају да БиХ није њихова, а РС је искључиво наша'', пренели су сарајевски медији.

Прочитајте још: Додик: БиХ неуспешан експеримент западне политике

''Сваки педаљ ове земље је заједнички, ништа у Босни и Херцеговини није српско осим назива Република Српска, а не знам хоће ли и то остати ако господин Додик настави с оваквим изјавама", рекао је Изетбеговић честитају овај, како је рекао, велики дан, рођендан Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина, према његовим речима иде у правом смеру, уз подсећање да је реч о држави која постоји хиљаду година и, како каже, постојаће још хиљаду.

У то је, истиче, уверен.

Коментаришући програм реформи БиХ, Изетбеговић је рекао да је тим документом "деблокиран НАТО пут БиХ који је дуго био у застоју, деблокирана имплементација реформе одбране, деблокиран процес рада Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, формирања нове структуре власти".

"То је један добар документ. Захваљујем господину Додику што је урадио такву ствар'', рекао је Изетбеговић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (19)

Hisar

25.11.2019. 12:38

Beše nekada SR BiH,a sada je federacija dve republike,makar po Dejtonu i aktima iz Ženeve i Pariza.

Роки

25.11.2019. 12:46

Бакир мисли да је то како он жели ? али је ипак истина на крају како народ каже (наравно српски )

Radovan

25.11.2019. 12:59

Mozda u Bosni nije nista srpsko, ali je je sigurno da je Bakirov babo bio Srbin..

Ексокустодијан

25.11.2019. 13:12

Колико се сећам и 3. Рајх је требало да траје 1000 година. Али би шта би.

драгана

25.11.2019. 13:16

Da oi Bakir preparate koje koristi uzima preko recepta ili se samo savetuje sa svojim farmaceutom?Naravno da država postiji hiljadu godina,ali kao srpska država,a vera te države postoji dva milenijuma.Bakica je završio srednju saobraćajnu i koristi samo GSM navigator. Nepouzdana aplikacija, jer zavisi od kvaliteta "mreže".

Miso.Pec

25.11.2019. 13:30

Po Badinterovoj komisiji sve Republike mogu da se osamostale,a šta je Srpska već Republika Srpska,pa zapadnjaci su pokušali pokrajinu Srbije Kosovo i Metohiju da osamostale i izdvoje iz Republike Srbije što je svakako u suprotnosti sa Badinterom,ali Srbija to nikada neće dozvoliti.

fradd

25.11.2019. 13:37

Pa tačno, ništa nije srpsko... osim nacije, teritorije, kulture, istorije, pisma i jezika.

Milan IS

25.11.2019. 14:35

На данашнји дан злочинац Броз је са групом терориста иза леђа својих бораца који су у том моменту били скоро 100 % Срби, прогласио државу БиХ, и тако их намагарчио. Иначе да није било тог злочинца нико никада ни у каквој опцији није ни размишљао да прави државу БиХ. Зато Срби који обожавате овог злотвора прочитајте мало историју.

Nemus

26.11.2019. 16:03

@Milan IS - Zločinac je inače tu ideju usavršio na ideji koju je Aleksandar od Jugoslavije, naravno naš, Srbin i Karađorđević, progutao serviranu od strane Engleza i ostalih naših saveznika u velikom ratu. Srbija je jedina država koja ni u jednom velikom ratu kao pobednica nije imala proširenje teritorije ili ratni plen. Mi smo drugima, naročito fašistima koji su na crnoj kapi ili fesu nosili slovo u, dali samostalne države. Baki je malo nervozan a Bosna je pukla odavno.