Врховни суд Републике Српске правоснажно је ослободио Страхињу Ђурића из Добоја оптужбе за силовање суграђанке у његовом стану у Добоју.

Пресуда је изречена након што је судско веће одбило жалбу тужилаштва и потврдило првостепену пресуду коју је, након поновљеног суђења, изрекао Окружни суд у Добоју.

Наиме, добојски суд је 2017. године Ђурића огласио кривим за силовање и осудио га на три године и осам месеци затвора. Након усвајања жалбе Ђурићевог браниоца Врховни суд РС је ту пресуду укинуо и поступак вратио на ново суђење. У поновљеном поступку Ђурић је ослобођен кривице и та пресуда је сада и правоснажно потврђена.

Процес против Ђурића је, због заштите жртве, био затворен за јавност. У оптужници се наводило да се силовање догодило 16. новембра 2016. године у Ђурићевом стану у Добоју. На терет му је стављено да се са жртвом упознао и дописивао на Фејсбуку. Знајући да је незапослена позвао ју је у свој стан, како би наводно обавила разговор за посао. Тада је, како се наводило у оптужници, жену одвукао у собу и силовао је и присилио на друге полне радње.