ТЕК су јој три године, а већ годину дана се бори са опаком болешћу. Ивани Бјелогрлић из Источног Сарајева, прошле године је дијагностикован канцер бубрега, али се болест вратила. Сада јој је потребна помоћ хуманих људи, јер мора да сакупи 250.000 евра за лечење у иностранству.

Молбу људима великог срца упутила је Иванина мајка Нина Бјелогрлић на конференцији за медије у организацији Црвеног крста у Источној Илиџи, који је покренуо и координише великом хуманитарном акцијом за прикупљање потребних средстава.

Нина је појаснила да је њеној ћерки у септембру прошле године дијагностикован карцином бубрега. Уследиле су операције у здравственим установама у Бањалуци и Београду, као и хемотерапије и терапије зрачењем. Међутим, најновији контролни прегледи су показали да се болест проширила и почела нападати друге органе.

- За нас овде више не постоји могућност даље терапије и лек морамо тражити у иностранству, а за то су потребна велика средства - рекла је Нина Бјелогрлић, иначе лекар у Дому здравља у Источном Сарајеву.

Она је појаснила да је за лечење на клиници која пружа најбоље шансе потребно 250.000 евра, док друге траже мање и разлика је између 20.000 и 30.000 евра.

- Што пре скупимо средства, то боље. За неких месец дана ми морамо ићи даље - рекла је Бјелогрлићева.

Према њеним речима, Фонд солидарности Републике Српске за дијагностику и лечење обољења, стања и повреда деце у иностранству вољан је да помогне, али породица мора сама да ступи у контакт са клиникама које би примиле Ивану на лечење.

Ивана Бјелогрлић фото приватна архива


- Најбоља је клиника за дечју онкологију "Густав Роси" у Паризу, и од њих ускоро очекујемо позив за преглед. Ивана би тамо имала највише шанси за одговарајућу терапију - рекла је Нина, која је захвалила свим добрим људима који се одлуче да помогну у Иванином оздрављењу.

ЖИРО РАЧУН

помоћ у лечењу Иване Бјелогрлић, јединице Нине и Јеленка, отворен је наменски жиро рачун у Интеса Санпаоло банци Сарајево, број 1541029988405703 на који сви људи добре воље могу да уплате донацију.

И ЧОЛА БИ ДА ПЕВА

ПРЕДСЕДНИК Црвеног крста Источне Илиџе Ранко Скакавац каже да су у акцији за помоћ у њеном лечењу кренули од Источног Сарајева, Пала и Фоче и да је реакција људи у Источном Сарајеву и Сарајеву одлична и да се јављају људи из целе Републике Српске и из иностранства.

- У децембру ће бити отворен и хуманитарни телефонски број за прикупљање помоћи за Иванино лечење. Јавили су се певачи Здравко Чолић и Миљан Миљанић са жељом да одрже хуманитарни концерт. Сигуран сам да ће акција успети, да ли за 10 или 20 дана - истакао је Скакавац.