У акцији Мерлин 2 пао и полицајац: Сејмановић признао да се годинама дрогирао

О. МАТАВУЉ

17. 11. 2019. у 21:57

У акцији Мерлин 2 пао и полицајац: Сејмановић признао да се годинама дрогирао

Акција полиције "Мерлин 2" Фото Скриншот МУП РС

Након полицијске акције затражено притварање четворо осумњичених дилера дроге

ОКРУЖНО јавно тужилаштво Бањалука затражило је одређивање једномесечног притвора за четворо ухапшених у акцији "Мерлин 2" због сумње да су продавали дрогу у Градишци, Бањалуци и Приједору. У акцији је накнадно "пао" и полицајац Стефан Сејмановић, који се до закључења данашњег издања "Новости" налазио на саслушању у тужилаштву и није познато да ли ће му бити предложен притвор. Овај полицајац био је запослен у ПУ Бањалука, односно у Полицијској станици за интервенције, а терети се за злоупотребу службеног положаја и трговину дрогом.

Прочитајте још:Разбијена организована криминална група: Ухапшено 8 дилера у акцији "Мерлин 2"

Извор близак истрази појашњава да је Сејмановић сарађивао са дилерима и одавао им информације о акцијама на којима је МУП РС радио по питању дрога, али је и сам учествовао у дилању.

- Сејмановић је пао на готово сваком питању које му је постављено на детектору лажи. Потом је истражиоцима признао да је годинама конзумирао марихуану, као и кокаин. Дрогу је набављао од једног од ухапшених, кога је често возио када би дрогу продавао корисницима - рекао је извор "Новости".

Маја Ђаковић Видовић, портпарол ОЈТ Бањалука, каже да је мера притвора затражена за Миладина Видачковића (45), Слађану Видачковић (45), Расима Хајдера (21) и Памелу Ђукић (20), сви из Градишке.

- Притвор је затражен због опасности од бекства осумњичених, бојазни да ће боравком на слободи утицати на сведоке, као и због страха од понављања кривичног дела за које су осумњичени - рекла је Маја Ђаковић Видовић.

Према њеним речима, сви се терете за неовлашћену производњу и промет дроге у протекле три године, док је Миладин Видачковић осумњичен и за омогућавање уживања дроге, а Слађана Видачковић за спречавање службеног лица у вршењу службене дужности. Наиме, она је током акције покушала да побегне и избегне хапшење, у чему је спречена. Том приликом је повређена полицајка којој је откинут нокат на прсту руке, због чега је подвргнута хируршкој интервенцији.

Стефан Сејмановић Фото "Фејсбук"


У акцији "Мерлин 2" ухапшени су још и Петар Суботић и Раде Крстановић из Градишке, Емир Спахалић из Козарске Дубице, Ведран Тривић из Бањалуке. Након криминалистичке обраде они су пуштени на слободу.

ДИПЛОМИРАО У ЦАЗИНУ

УХАПШЕНИ полицајац Стефан Сејмановић студије безбедности завршио је на Високој међународној школи у Цазину која се прошле седмице нашла на удару истражних органа због издавања лажних диплома. До сада је откривено 300 нелегалних диплома, од основне школе до факултета, а сумња се да су, за новац, издали више хиљада фалсификата.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације