ОКРУЖНО јавно тужилаштво Бањалука затражило је одређивање једномесечног притвора за четворо ухапшених у акцији "Мерлин 2" због сумње да су продавали дрогу у Градишци, Бањалуци и Приједору. У акцији је накнадно "пао" и полицајац Стефан Сејмановић, који се до закључења данашњег издања "Новости" налазио на саслушању у тужилаштву и није познато да ли ће му бити предложен притвор. Овај полицајац био је запослен у ПУ Бањалука, односно у Полицијској станици за интервенције, а терети се за злоупотребу службеног положаја и трговину дрогом.

Прочитајте још:Разбијена организована криминална група: Ухапшено 8 дилера у акцији "Мерлин 2"

Извор близак истрази појашњава да је Сејмановић сарађивао са дилерима и одавао им информације о акцијама на којима је МУП РС радио по питању дрога, али је и сам учествовао у дилању.

- Сејмановић је пао на готово сваком питању које му је постављено на детектору лажи. Потом је истражиоцима признао да је годинама конзумирао марихуану, као и кокаин. Дрогу је набављао од једног од ухапшених, кога је често возио када би дрогу продавао корисницима - рекао је извор "Новости".

Маја Ђаковић Видовић, портпарол ОЈТ Бањалука, каже да је мера притвора затражена за Миладина Видачковића (45), Слађану Видачковић (45), Расима Хајдера (21) и Памелу Ђукић (20), сви из Градишке.

- Притвор је затражен због опасности од бекства осумњичених, бојазни да ће боравком на слободи утицати на сведоке, као и због страха од понављања кривичног дела за које су осумњичени - рекла је Маја Ђаковић Видовић.

Према њеним речима, сви се терете за неовлашћену производњу и промет дроге у протекле три године, док је Миладин Видачковић осумњичен и за омогућавање уживања дроге, а Слађана Видачковић за спречавање службеног лица у вршењу службене дужности. Наиме, она је током акције покушала да побегне и избегне хапшење, у чему је спречена. Том приликом је повређена полицајка којој је откинут нокат на прсту руке, због чега је подвргнута хируршкој интервенцији.

Стефан Сејмановић Фото "Фејсбук"


У акцији "Мерлин 2" ухапшени су још и Петар Суботић и Раде Крстановић из Градишке, Емир Спахалић из Козарске Дубице, Ведран Тривић из Бањалуке. Након криминалистичке обраде они су пуштени на слободу.

ДИПЛОМИРАО У ЦАЗИНУ

УХАПШЕНИ полицајац Стефан Сејмановић студије безбедности завршио је на Високој међународној школи у Цазину која се прошле седмице нашла на удару истражних органа због издавања лажних диплома. До сада је откривено 300 нелегалних диплома, од основне школе до факултета, а сумња се да су, за новац, издали више хиљада фалсификата.