Разбијена организована криминална група: Ухапшено 8 дилера у акцији Мерлин 2

О. МАТАВУЉ

15. 11. 2019. у 17:15

Разбијена организована криминална група: Ухапшено 8 дилера у акцији Мерлин 2

Акција "Мерлин" Фото МУП РС

Терете се да су се бавили производњом и трговином наркотицима

ИНСПЕКТОРИ Управе за организовани и тешки криминалитет МУП РС у акцији "Мерлин 2" ухапсили су осам особа осумњичених за трговину дрогом.

Како је потврђено "Новостима", ухапшени су Петар Суботић, Миладин Видаковић, Слађана Видачковић, Расим Хајдер, Памела Дукић и Раде Крстановић, сви из Градишке, Емир Спахалић из Козарске Дубице, и Ведран Тривић из Бањалуке.

- Акција је усмерена на разбијање организоване криминалне групе која се бавила неовлашћеном производњом и прометом опојних дрога на подручју Бањалуке, Градишке и Приједора - рекла је портпаролка МУП РС Мирна Миљановић.

Према њеним речима извршени су претреси на седам локација у Градишци, и по једној у Бањалуци и Козарској Дубици. Том приликом пронађена је мања количина марихуане и нелегално оружје.

- Предмети изузети приликом претреса локација које користе осумњичени биће коришћени као доказ у кривичном поступку и то мобилни телефони и одређена количина опојне дроге марихуане - рекла је Миљановићева.

Према незваничним информацијама, група је месецима била под истрагом, током које су прибављени докази да су се бавили препродајом марихуане. Главну реч у групи су, како сазнајемо, имали Суботић и Миладин Видаковић. Обојица су истражитељима познати одраније и већ имају богате досијее.

Суботић је 2011. привођен у акцији "Хоботница" када је пронађено и заплењено 28 килограма сканка. Годину касније је притворен због сумње да је заједно с још једном особом у селу Цимироти узгојио 63,7 килограма марихуане с намером даље препродаје.

Миладин Видачковић је више пута хапшен због насилничких кривичних дела. Тако је 2013. године ухапшен након што је у Градишци на силу угурао једног младића у аутомобил, а потом га тукао и возао по граду. Године 2015. привођен је након што је претио да ће секиром напасти полицијске службенике. Доводио се у везу и с другим кривичним делима.

Заплењена дрога и оружје


Иначе, његов син је Никола Видачковић који је у мају 2015. осуђен на осам година затвора због убиства Дамјана Црномарковића (20) из Ламинаца, код Градишке, 2014. године, и разбојништва на бензинској пумпи. Осуђен је као малолетник и у више наврата је успевао да одгоди одлазак на извршење казне. Када више није могао да добије одгоду, побегао је из земље и за њим је расписана међународна потерница.


Прочитајте још - ХАПШЕЊЕ НАРКОДИЛЕРА: У акцији "Мерлин" приведене три особе на подручју Бијељине


ПРИВЕДЕН И ПОЛИЦАЈАЦ

У склопу акције "Мерлин 2" ухапшен је и полицијски службеник ПУ Бањалука С.С. због сумње да је сарађивао са ухапшенима у овој акцији.

Како сазнајемо ради се о Стефану Сејмановићу, запосленом у Полицијској станици за интервенције.

- С. С. је ухапшен због постојања основа сумње да је извршио кривично дело злоупотреба службеног положаја или овлашћења и недозвољена производња и промет опојних дрога - рекла је портпарол МУП РС Мирна Миљановић.

Она каже да ће ухапшени полицајац уз изјештај о почињеним кривичним делима бити предат бањалучком тужилаштву.

- Против њега је покренута и иницијатива за покретање дисциплинског поступка и он ће бити суспендован - додала је Миљановић.

ПОВРЕЂЕНА ПОЛИЦАЈКА

ТОКОМ спровођења акције "Мерлин 2" повређена је једна полицајка из Градишке. До повреде је дошло након што је једна од осумњичених покушала да побегне полицији и избегне хапшење. Полицајка ју је у томе спречила и том приликом јој је откинут нокат на прсту руке, због чега је чак морала да иде на хируршки захват.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)