ОКРУЖНИ суд у Добоју осудио је Ирнеса Бајрића (24) из Завидовића на осам година затвора због обљубе 13-годишње девојчице! Бајрић је проглашен кривим за обљубу детета млађег од 15 година. Дело је починио заједно са Елмедином Талићем и Аднаном Хасановићем, који су правоснажно осуђени на по осам година затвора. Оптужен је и Мирза Марушић коме је Врховни суд РС укинуо осуђујућу пресуду и предмет вратио на ново суђење.

Све се одиграло у августу 2017. када су оптужени имали сексуални однос с малолетницом, иако су знали да још није напунила ни 14 година.

Злочин се догодио током Илинданског збора у добојском селу Кожухе. Оптужени су радили у луна-парку на рингишпилу, на коме су продавали карте за вожњу. У пресуди се наводи да су жртву упознали још претходне године на том месту, и да су знали да иде у шести разред основне школе. Наводи се и да их је власник луна-парка упозоравао да "не петљају са балавицом" и да је покушавао да их одврати од непримереног односа с девојчицом речима: "Колико година, толико затвора". Ипак, они су с малолетницом имали сексуални однос.

Прочтиајте још - ПРЕСУДА ЗА ОБЉУБУ ДЕВОЈЧИЦЕ ПОДИГЛА ПРАШИНУ: Закон каже обљуба, а суд тврди - брак!

Иначе, цели случај је откривен тек након што је девојчица посумњала да је трудна, те се поверила у школи коју похађа. Испоставило се да није била у другом стању, али је покренута истрага и тројица осумњичених су ухапшена у априлу 2018.

Бајрић је тада био недоступан истражним органима, јер се налазио на привременом раду у иностранству. За њим је расписана Интерполова потерница на основу које је ухапшен.

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР

ОДЛУКОМ добојског Окружног суда Ирнесу Бајрићу је продужена мера притвора, у којем може остати најдуже девет месеци. Обе стране у поступку имају право жалбе Врховном суду РС.