ЛИДЕР СНСД Милорад Додик рекао је данас да актуелна власт у Републици Српској, која је изборни победник, жели да трајно очува темеље Српске, док друга страна, попут СДС и ПДП, настоји да промовише више БиХ у Српској.


Додик је рекао новинарима у Бањалуци да су СДС и ПДП и њихови лидери Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић на то спремни због неких својих разлога, односно тапшања странаца по њиховим раменима.

- Тако су спремни да уђу у базична питања као што су измене Пословника Представничког дома парламента БиХ, рекао је Додик поводом Предлога измене овог пословника којим СДС и ПДП наводно желе деблокирати рад ове институције у интересу грађана.

Он је подсетио да је Српска успешно реаговала 2007. године када је спречила тадашњег високог представника да уђе у ову проблематику.

- Многи, који су тада били у ОХР, написали су да је то била победа Српске од које се иста организација никада није опоравила. Поручио бих да Српска више никакве одлуке високог представника неће прихватити и да он то не треба ни да покушава. Ако хоће да виде како то изгледа, нека пробају, истакао је Додик.