На магистралном путу М-17 Модрича - Добој, у селу Дуго Поље у недељу око 21 час догодила се тешка саобраћајна несрећа у којој је смртно страдао Мирослав Околић из Дугог Поља, а лакше и теже повређена је четворочлана породица из Бијељине.

Како је саопштено из Полицијске управе Добој у удесу су учествовали Околић, који је управљао путничким аутомобилом марке "ауди" и Слађан Ђ. из Бијељине, који је управљао путничким аутомобилом марке "тојота" у коме је било двоје деце и његова супруга.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Несрећа код Бањалуке: Два радника погинула кад је камион слетео у Врбас (ФОТО)

Како се незванично сазнаје смртно страдали Мирослав Околић (57) из Дугог Поља крећући се из правца Модриче директно се сударио "аудијем" са "тојотом" којим је управљао Слађан Ђ.(46) из Бијељине, а који се кретао из супротног правца. Том приликом, Слађан Ђ, његова супруга Александра Ђ. (43), малолетни син и кћерка задобили су телесне повреде о чијем степену се лекари нису изјаснили.Повређени возач Слађан Ђ. позвао је телефоном Полицијску станицу Модрича чији су припадници, као и екипе Хитне помоћи и Ватргасци веома брзо стигли на место несреће. За неколико минута радници Ватрогасне јединице Модрича извадили су Околића из потпуно уништеног аутомобила, али несрећни човек није давао знаке живота. Према последњим информацијама четворочлана породица из Бијељине, налази се на лечењу у добојској болници.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
Снажно невреме погодило Требиње, гром ударио у кућу оборио димњак, жена и дете (8) неповређени

Стање најтеже повређене девојчице је стабилно након хируршког захвата, речено је у добојској болници и очекује се да ће у току дана бити пребачена на Дечију хирургију УКЦ Бањалука.


Фото: Страдали
Мирослав Околић

За време увиђаја саобраћај је био неколико часова потпуно обустављен и одвијао се региналним путем Модирча - Добоја преко Врањака.

На истом путу, 12 сати касније, десила се и друга несрећа у модричком приградском насељу Вишњик. У тој несрећи троје је лакше повређено, а у њој су учествовала три путничка аутомобила.Како смо незванично сазнали до несреће је дошло када је С.И. (71) управљајући "голфом" желео да обиђе заустављени аутомобил "ауди" којим је управљала Д.Л.. У том тренутку је из супротног правца наишао је "кеди" и дошло је до судара. У "кедију" су биле Љ.Т, Б.М. и Д. Т, која је возила Кеди, и она је прошла без повреда, док су са лакшим повредама у добојској болници задржане друге две путнице. С.И. је повредио руку и сумња се да је у питању прелом.