Традиционали Митровдански вашар у Бијељини

Б.МИЛОШЕВИЋ

08. 11. 2019. у 23:20

Традиционали Митровдански вашар у Бијељини

Фото: Б. Милошевић

Посебна атракција Митровданског вашара је такмичење у спремању свадбарског купуса у глиненим посудама
На платоу Агротржног центра "Кнез Иво од Семберије" у Бијељини је организован традиционални Митровдански вашар, који је окупио бројне излагаче из РС, Србије и региона, који се баве израдом рукотворина, производњом меда, воћа, поврћа и цвећа, те љубитеље коња и пернатих животиња.


Посебна атракција Митровданског вашара је такмичење у спремању свадбарског купуса у глиненим посудама.


- Ова манифестација има дугу традицију и на овај начин желимо сачувати старе народне обичаје, али и да упознамо младе генерације које су заробљене техничком иновацијама, како су некада израђивани предмети у кућној радиности - каже Предраг Мићић из предузећа "Град" организатора ове манифестације.


Милун Тошић(85) иницијатор организације "Купусијаде" у Мрчајевцима и ове године је стигао у Бијељину, да помогне и посаветује такмичаре на семберској "Купусијади".


Прочитајте још: На "Купусијади" 100.000 људи


- Представљам "Купусијаду" у Западној Србији и чачанској регији,а већ четврти пут сам и у Бијељини на овој манифестацији. Купусијада у Мрчајевцима окупи сваке године по 150.000 посетилаца, и на њој се поједе шест вагона купуса - каже Милун Тошић, и додаје да се нада да ће и семберска Купусијада ускоро имати регионални карактер.Поред спремања свадбарског купуса, посебна атракција вашара је била смотра кочија и дефиле градским улицама, све до зграде градске управе у центру Бијељине.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације