Председник ДНС Марко Павић изјавио је у петак да ће та политичка партија остати на путу јачања Републике Српске и да ће човек увек бити окосница свега.

- Ми смо се и у рату борили за Републику Српску и нашег човека. Радили смо то и после рата. После турбулентих дешавања када су многи мислили да ДНС неће бити, ми смо још јачи и убјеђенији да требамо истрајати на нашем путу, рекао је Павић.

После обиљежавања крсне славе ДНС Светог Димитрија - Митровдана, Павић је рекао новинарима у Бањалуци да је ДНС показао како се бори за Српску и кроз институције и ван њих, а пре свега у рату када је требало исказати снагу и опредељеност за Републику.

Он је честитао славу свим грађанима Српске који славе Митровдан, те члановима ДНС пожелио срећну славу, личну и породичну срећу.

- Свети Димитрије је заштитник Солуна, а кажу и Сибира. Солун је често спашавао од потреса и великих несрећа, а и нама је помогао да крајем прошле године преживимо све потресе које су нам други приредили и да славу дочекамо јачи и убеђенији да је оно што радимо добро за грађане и Српску, истакао је Павић.

Према његовим речима, ДНС има своје ставове и политику које ће проводити и у договору са онима са којима буде у коалицији и тражити да то буде испоштовано.

Прочитајте још - ДНС љуља владајућу коалицију!

- Често се потенцира да се ДНС бори за фотеље. У нашим преговорима са СНСД фотеље и фирме нису биле на дневном реду, нити ће ДНС то спомињати. Ми се боримо за политику ДНС и за Српску каква је пројектована Дејтонским споразумом. Остаћемо на том путу. ДНС је пре свега свој, грађана Републике Српске и 100.000 наших гласача, а тек онда може бити нечији други, нагласио је Павић.

Фото Д. Поздеровић

Председник СНСД Милорад Додик изјавио је да је ДНС дугогодишњи партнер СНСа, да је то и данас, те да жели да наставе сарадњу у вези са питањима која су базична за развој Републике Српске, коју су заједно очували и спријечили да постане празна љуштура.

- Доказали смо се као стабилна и снажна коалиција која је у тешким и турбулентним временима општег напада на Републику Српску и преноса њених надлежности заједничким напорима зауставила те тенденције и довела до тога да Српска сада има своју контуру. Да се 2006. године наставило са тадашњом тенденцијом, Република Српска би данас била празна љуштура у којој не би било више ничега, рекао је Додик новинарима у Бањалуци после обележавања крсне славе ДНС Митровдана.