Додик: Макрон признао да је БиХ опасност за ЕУ

Танјуг

08. 11. 2019. у 13:45

Додик: Макрон признао да је БиХ опасност за ЕУ

AP Photo

Захвалан сам председнику Макрону што је светској јавности саопштио истину на коју ја дуже времена указујем, казао је Додик
Француски председник Емануел Макрон је својом изјавом о БиХ, као "темпираној бомби", признао да је овако накарадно устројена БиХ опасност за Европску унију због исламског тероризма, исзајвио је данас српски члан Председништва БиХ, Милорад Додик и истакао да је захвалан француском председнику на томе.


"Захвалан сам председнику Макрону што је светској, али и својој јавности саопштио истину на коју ја дуже времена указујем, када је у питању БиХ, а због чега сам трпео критике неких из међународне заједнице, којима није одговарала истина о стању у БиХ. То што је саопштио Макрон је одговоран приступ ресавању тих проблема са којима се суочава БиХ", рекао је Додик за Тањуг.


Додик каже да је Макрон својом изјавом признао да овако накарадно устројена БиХ представља опасност за Европску унију због исламског тероризма и ратника џихада који су регрутовани у БиХ за ратишта у Сирији, Ираку... а који се сада враћају у земљу.


"Запад је дуго година охрабривао сарајевске хегемонистичке и централистичке кругове, а то је довело до тога да је БиХ постала потпуно дисфункционална заједница услед поткопавања Дејтонског споразума, односно дејтонског уређења, док је снагом деловања сарајевских политичких кругова склизнула у потпуни исламистички екстремизам", навео је Додик.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Изетбеговић: Ентитет не може да нареди војну неутралност


Додик каже да није срећан што је стање у БиХ на наки начин политички неодрживо, али, додаје, ако вас један од водећих светских лидера означи као главни проблем у региону и још наведе конкретан разлог, он ту више не би имао шта да дода, већ само да затражи одговоре од надлежних у Сарајеву да изнесу истините податке о исламским фундаменталистима, о којима говори председник Макрон и каква је ту уопште улога Сарајева.


"Након самита у Софији, када је саопштио да се Европска Унија неће више ширити на Западни Балкан, Макрон је својом изјавом о БиХ сада рекао и један од основних разлога за то", поручио је Додик.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

buki

08.11.2019. 18:09

Ti isti sto se vracaju iz Sirije i Iraka, kao i mnogi iz Irana bili su 90-ih regrutovani za ubijanje i proterivanje Srba, ali nikome u svetu to tada nije smetalo. Ni sada Makronu ne smeta sto su Srbi opkoljeni mudzahedinima, nego sto su oni na granici sa Hrvatskom. Nema nekog posebnog razloga da Dodik bude zahvalan, ali Srbi se zbog vekovnih nepravdi koje trpe, zadovoljavaju i mrvicama.