Одложено суђење бившој директорки Агенције за банкарство РС

О. МАТАВУЉ

08. 11. 2019. у 07:56

Одложено суђење бившој директорки Агенције за банкарство РС

Славица Ињац / Фото Независне

Бањалучки Окружни суд одложио је по трећи пут Суђење Славици Ињац, оптуженој за организовани криминал и злоупотребу положаја у предмету „Бобар банка“, јер је члан судског већа тражио да буде замењен

СУЂЕЊЕ бившој директорки Агенције за банкарство Републике Српске Славици Ињац, оптуженој за организовани криминал и злоупотребу положаја у предмету "Бобар банка", бањалучки Окружни суд поново је одложио, и то трећи пут. Ново одлагање, после 13 месеци чекања, изазвало је неиспуњавање процесних услова, будући да је Благоје Драгосављевић, један од три члана судског већа, тражио да буде замењен.

- Тражио је замену зато што је именован на кривични реферат. О његовом захтеву биће брзо одлучено и зато рочиште морамо одгодити - рекао је председник судског већа Бранимир Јукић.

Пре тога, Јукић је изазвао прве варнице на релацији Тужилаштво - одбрана, када је по уласку у судницу упитао: "Ко је овде оптужени?"


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Протерали Србе, па на њихова огњишта доводе мигранте: На мети село крај Бихаћа

Славица Ињац је уљудно одговорила да је то она, да би њен адвокат Владо Адамовић добацио: "Не изгледа тако, али јесте." То се није допало републичком тужиоцу Сњежани Петковић, која је одбрусила: "А како то изгледају оптужени?"

Петковићева је у судници навела да је оптужница против Ињчеве обимна, те да има 60 страница само до образложења. Појаснила је да је предвиђено саслушање 60 сведока и три вештака, као и да постоји велики број материјалних доказа, за које сматра да треба да буду изведени.

Адвокат Адамовић најавио да ће тражити изузеће, односно селекцију доказа.


ОПТУЖНИЦА ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ

СЛАВИЦА Ињац ухапшена је у марту 2016. године у акцији "Лавина". Годину касније, Тужилаштво БиХ је подигло оптужницу против ње и још 15 особа. Свима је на терет стављено да су финансијским криминалом и злоупотребама оштетили грађане, предузећа и правне субјекте за 122,5 милиона марака, те довели до пропасти Бобар банку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације