Кампања „Читајмо заједно“: Арно Гујон купио књиге Бранка Ћопића

Д.Л.

07. 11. 2019. у 15:50

Кампања „Читајмо заједно“: Арно Гујон купио књиге Бранка Ћопића

Тања Ђаковић и Арно Гујон Фото Д. Л.

Помоћник министра за културу Тања Ђаковић је истакла важност учешћа сваког грађанина у овој кампањи, јер свако ко купи за себе одређени наслов одабраних едиција Завода за уџбенике уједно је купио тај наслов и за још неког
Помоћник министра за културу Тања Ђаковић је истакла важност учешћа сваког грађанина у овој кампањи, јер свако ко купи за себе одређени наслов одабраних едиција Завода за уџбенике уједно је купио тај наслов и за још неког.

Књиге прикупљене у овогодишњој кампањи биће поклоњене новоформираној библиотеци у Станарима, док ће за Удружење „4 плус“ бити набављене лектире и дечије књиге како би се и на тај начин олакшало родитељима.

Кампања „Читајмо заједно“ покренута је 2017. године и предвиђа да за сваку уложену марку грађана у куповину књига из одабраних едиција Завода за уџбенике, Министарство се обавезује да ће уложити исто толико у њихов откуп и тако ове књиге учинити доступним грађанима тамо где је најпотребније.

Поводом поменуте кампање „Читајмо заједно“, помоћник министра за културу Тања Ђаковић и француски хуманиста Арно Гујон посетили су данас књижару Завода за уџбенике и наставна средства Источно Сарајево у Бањој Луци.

Овом приликом Арно Гујон купио је књиге Бранка Ћопића и на тај начин подржао кампању „Читајмо заједно“ Министарства просвете и културе Републике Српске и Завода за уџбенике и наставна средства.

Гујон је изразио подршку овој кампањи јер подстиче културу читања, богати библиотечке фондове и помаже издаваштво, а уједно доприноси очувању српског језика и ћириличног писма, подршком домаћим ауторима који пишу на српском језику и ћирилици.

Арно Гујон борави у Бањoj Луци у оквиру кампање „Караван културе говора“ која се спроводи под покровитељством Министарства просвете и културе.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације