„Давитељу“ три године затвора: Телефонским каблом покушао да убије диспечерку таксија

О. М.

06. 11. 2019. у 15:32

„Давитељу“ три године затвора: Телефонским каблом покушао да убије диспечерку таксија

Фото: ПУ Бања Лука

Напад се догодио у 2. децембра 2017. године у централи "Бањалучког таксија"
Дејан Кнежевић (30) из Приједора осуђен је у Окружном суду у Бањалуци на три године затвора због покушаја убиства диспечерке "Бањалучког таксија" Александре Перовић (41), коју телефонским каблом давио у њеној канцеларији.


Напад се догодио у 2. децембра 2017. године у централи "Бањалучког таксија" у улици Славка Родића. У пресуди бањалучког Окружног јавног тужилаштва наводи се да је Кнежевић од 17.30 до 18.30 часова телефоном позивао такси службу, тражећи да возило дође по њега у Мајевичку улицу. Диспечерка му је рекла да нема слободног возила, те да се број с којег позива налази у табели "непожељних" муштерија које често зову пијани, али и због истовременог звања више такси служби.


- Када је Перовићева спустила слушалицу поново ју је позвао и пријетио. Потом је дошао у централу фирме и по уласку је вербално напао. Диспечерка је радио везом позвала помоћ, а Кнежевић је физички насрну на њу. Када је покушала да се одбрани, ухватио ју је за обје руке. Затим је подигао слушалицу од телефона и кабал јој омотао око врата и затезао, истовремено је ударајући слушалицом у потиљак - наводи се у оптужници.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАПАД НА ТАКСИСТУ: Повређен возач "Лукса", колеге блокирале део Новог Београда


Од тог дављења Перовићева је почела да губи свијест, а Кнежевић је наставио да је удара по тијелу, наневши јој повреде главе, врата и шаке. Након тога је побјегао, а Перовићевој је упомоћ притекао таксиста М. Р. који је примио њен позив.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације