Скандал у БиХ: Пуковник пољопривредницима издавао земљиште у власништву Оружаних снага

О. М.

06. 11. 2019. у 13:00

Скандал у БиХ: Пуковник пољопривредницима издавао земљиште у власништву Оружаних снага

Тужилаштво БиХ Архива Вечерњих Новости

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против пуковника Рамиза Мићиводе (40)
Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против пуковника Оружаних снага БиХ Рамиза Мићиводе (40) из Горажда којом се терети за злоупотребу службеног положаја или овлаштења.


Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић каже да се пуковник Мићивода, који је био задужен за цивилно-војну сарадњу у бригади тактичке подршке у касарни Рајловац у Сарајеву, терети да је злоупотребом положаја себи прибавио незакониту имовинску корист.


- Користећи свој положај оптужени је захтевао и добио новац од особа које се баве пољопривредом и користе земљиште у близини касарне Рајловац, како би им допустио да користе земљиште у власништву Оружаних снага БиХ, за чије издавање и наплаћивање није овлаштен - истакао је Грубешић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДВОСТРУКИ АРШИНИ У ОРУЖАНИМ СНАГАМА БИХ: Србе кажњавају због песме, а другима толеришу позиве на линч и говор мржње (ФОТО/ВИДЕО)

У оптужници се наводи да се пуковник Мићивода самоиницијативно састајао са оштећеним фармерима и од њих захтевао новац који је, у два наврата, и преузимао на унапред договореном месту.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)