Чакијом избо суграђанина: Потврђена пресуда Дејану Марковићу због бруталног убиства

О. Матавуљ

04. 11. 2019. у 21:47

Чакијом избо суграђанина: Потврђена пресуда Дејану Марковићу због бруталног убиства

Дејан Марковић Facebook

Врховни суд РС потврдио пресуду младићу из Теслића због убиства на збору

ВРХОВНИ суд Републике Српске правоснажно је осудио Дејана Марковића (24) из Теслића на 13 година затвора због убиства суграђанина Милана Илинчића (38), којег је чакијом избо по грудима и телу.

Прочитајте још:Ухапшен син некадашњег министра и потпредседника владе РС: Представљао се као адвокат и варао грађане

Пресуда је изречена након што је Врховни суд, као неосноване, одбио жалбе тужилаштва и одбране на првостепену пресуду коју је изрекао Окружни суд у Добоју.

Прочитајте још: Због ове “геј торбе” хулигани човеку усред Београда избили три зуба (ФОТО)

Тужилаштво је жалбом тражило да се Марковићу изрекне строжа казна. Одбрана се жалила на повреде кривичног поступка, тражећи укидање првостепене пресуде или смањење казне.

- Жалбе су одбијене као неоснове и првостепена пресуда је у потпуности потврђена - наводи Врховни суд РС.

Злочин се догодио 5. августа прошле године око 00.50 током одржавања збора код манастира Липље. Убиству је претходила свађа Марковића и Илинчића поред точилице за пиво, испод једног од шатора. Свађа се убрзо претворила у крвави напад у којем је Марковић чакијом насрнуо на Илинчића и више пута га избо по телу.

Милан Илинчић

У потврђеној пресуди се наводи да је Марковић убиство починио у стању битно смањене урачунљивости, односно у стању тешког пијанства. Након хапшења измерена му је концентрација од 2,34 промила алкохола у крви.

- У намери да га лиши живота Марковић је ножем на преклапање, са оштрицом дугачком 8,5 центиметара, замахнуо према Илинчићу. Задао му је више убода по грудном кошу и телу, наневши му више убодних рана од којих је Илинчић подлегао на лицу места услед унутрашњег искрварења из грудне аорте - наводи се у пресуди.

У изречену казну од 13 година затвора Марковићу је урачунато време проведено у притвору од 5. августа прошле године. Одлуком суда мера притвора му је продужена, а истовремено је ослобођен плаћања судских трошкова који падају на терет буџетских корисника.

Манастир Липље

ИЗБО, ПА СПАСAО ПРИЈАТЕЉА

ДЕЈАН Марковић је раније условно осуђен јер је ножем избо пријатеља Дарка П. (33), с којим је целу ноћ пио. На путу кући су се посвађали па је ножем избо пријатеља по стомаку, грудном кошу и руци. Иако тешко рањен Дарко није отишао у болницу, већ кући, а спасен је захваљујући Марковићу који се сам пријавио полицији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације