ЧАЈНИЧЕ - Ски стаза, изграђена у Чајничу 1984. године на падинама Стражбенице, због застареле опреме се годинама у назад није користила, али ће ускоро почети њено обнављање.


Ски-стаза од 850 м има висинску разлику од 250 м, а полази са коте 1.220 м. Граничи са "Парком природе" од 330 ха, са јединственом прашумом "Боровица" од 13 ха, удаљена ваздушном линијом 200 м од центра града, а верификована у 2018. години. Срећна је околност да се унутар Парка природе, налази и хотел "Орјент" изграђен, у прошлом веку, а спаљен у овом, недавно обновљен из темеља са ресторанским делом и 33 собе за спавање, у власништву ШГ "Вучевица".


Прочитајте још: Јахорина - највеће градилиште у Републици Српској


- То су били основни предуслови који су нас мотивисали да од Дејана Љевнајића, директора СЦ "Јахорина", добијемо на 10 година ски-опрему, јер је на Јахорину стигла савременија ски-опрема. Без хотелског смештаја, а њега у Чајниче, све донедавно, није било пуних27 година, а тиме ни зимског туризма. Већ смо почели припремне радове на крчењу-рашчишћавању и опромању терена на зараслој ски стази. Уз помоћ ШГ "Вучевица", овом ски-опремом ће газдовати планинарско друштво "Вијогор" - каже за "Новости" дипл.инг. шумарства Марко Мићевић председник Скупштине ПД "Вијогор", а однедавно и ВД директор ШГ "Вучевица"у Чајничу.