Од 1. новембра затворени систем наплате путарине у Републици Српској

Д. Л.

31. 10. 2019. у 19:04

Од 1. новембра затворени систем наплате путарине у Републици Српској
Влада је 24. октобра донела уредбу о висини путарине којом је модификован ценовник путарине на ауто-путу Градишка

- На ауто-путевима у Републици Српској у петак, 1. новембра ће почети затворени систем наплате путарине, а његова основна карактеристика је наплата по пређеном километру ауто-пута.

Овим се систем наплате путарине на 106 километара ауто-путева у Републици Српској у потпуности затвара, а путарина ће бити наплаћивана по пређеном километру, речено је у предузећу "Аутопутеви Републике Српске".

Из овог предузећа подсећају да су изградњом наплатних станица у Александровцу, Новој Тополи и Чатрњи испуњени услови за затварање система наплате путарине и на ауто-путу Градишка-Бањалука, на којем је до сада функционисао отворени систем са једном улазно-излазном рампом, односно наплатном станицом "Јакуповци".

Влада Републике Српске је 24. октобра донела уредбу о висини путарине којом је модификован ценовник путарине на ауто-путу Градишка - Бањалука.

Прочитајте још - Од путарина Српској 39 одсто прихода!

Власници путничких возила који су вожњу ауто-путем Градишка-Бањалука до сада плаћали 2,5 КМ, убудуће ће плаћати по пређеној километражи тако да ће до Алекандровца вожња коштати 1,5 КМ, до Нове Тополе 2,5 КМ, а до Чатрње 3,5 КМ.

Корисницима је на располагању и електронска наплата путарине, као најбржи, најједноставнији и најповољнији вид плаћања.

Куповином ТАГ уређаја корисник остварује право на попуст од минимум 15 одсто на уплаћени износ, а при проласку кроз наплатну станицу нема потребу за стајањем и задржавањем на наплатном месту.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације