БРАНИСЛАВ Трбојевић (48) из Бањалуке приведен је због сумње да је за 20.000 КМ преварио више грађана, којима се лажно представљао као адвокат узимајући им новац за правно заступање.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Ухапшен Братунчанин: На Фејсбуку претио Александру Вучићу и Миломиру Марићу

Како је потврђено "Новостима" Трбојевић нема лиценцу за обављање адвокатског посла, нити је уписан у регистар Адвокатских комора у РС и ФБиХ. Међутим, оно што му је олакшавало преваре и људе држало у убеђењу да је "тај за кога се издаје" јесте чињеница да је син покојног Милана Трбојевића, угледног адвоката и потпредседника прве Владе РС, који је обављао и функцију министра правде РС.

У ПУ Бањалука наводе да је Трбојевић лишен слободе због сумње да се дужи временски период лажно представљао као адвокат.

- Од оштећених је узимао новац за потребе аконтације и трошкова на име заступања у предметима пред судом, али их уопште није заступао. Тиме је за себе прибавио противправну имовинску корист у износу од 20.000 марака - саопштила је ПУ Бањалука.

Како сазнају "Новости" истрага против Трбојевића је покренута на основу пријаве једног превареног грађанина. Ангажовао је Трбојевића и унапред му дао новац, да би убрзо у суду сазнао да овај уопште нема адвокатску лиценцу.

- То није усамљен случај и располажемо са информацијом да се осумњичени дуже време представљао као адвокат, па чак и у јавним наступима по медијима и слично - каже извор близак истрази.

По налогу суда полиција је претресла више објеката у Бањалуци које је Трбојевић користио. Након криминалистичке обраде он је пуштен на слободу и у полицији наводе да ће, по комплетирању предмета, против њега бити поднет извештај Окружном јавном тужилаштву у Бањалуци.

"Новости" су контактирале са осумњиченим Трбојевићем како би чули његову страну приче. Уредно нам се јавио и затражио број телефона на који може да контактира са нама, што није учинио.

НИЈЕ ЧЛАН КОМОРЕ

ПРЕДСЕДНИК Адвокатске коморе РС Бранислав Ракић потврдио је да Бранислав Трбојевић није уписан у регистар адвоката Српске.

- Не, он није уписан у именик адвоката Адвокатске коморе РС. Код нас није полагао адвокатски испит, нити подносио захтев за то. Прошле седмице полиција је од нас тражила одређене провере за ту особу и изашли смо им у сусрет - рекао је Ракић.

АПЕЛ

ПУ Бањалука апелује на грађане, који су преварени или сумњају да су преварени на описан начин, да се обрате полицији и пријаве кривично дело - наводи се у саопштењу.