МУП Српске представио нових 100 возила

С.М.

уторак, 29. 10. 2019. у 14:38

МУП Српске представио нових 100 возила

Фото Д.Поздеровић

Од 100 возила, 60 је обележено, а возила ће бити распоређена широм Српске
Министарство унутрашњих послова Републике Српске представило је данас нових 100 возила, у Центру за обуку МУП Српске у Залужанима.

Ово је до сада једна од највећих набавки возила за полицијске службенике Српске.


ИЗ МУП РС поручују да су уз подршку Владе Републике Срспке набавиили 100 нових возила посредством оперативног лизинга, што је исплативији начин набавке возила, јер давалац лизинга сноси све трошкове за период од четири године изнајмљивања а то су – трошкови Каско осигурања, регистрацију, набавку два нова сета зимских и љетних гума, редовне сервисе моторних возила. Од 100 возила, 60 је обележено, а возила ће бити распоређена широм Српске.


Прочитајте још: МУП Српске у вежби „Брзи одговор 19“


Подсећамо, 2014. МУП Републике Српске набавио је 300 возила, и од тог периода до данас ово је највећа набавка моторних возила за полицијске службенике, којима ће сигурно бити олакшан рад, и обављање свакодневних дужности. Представљању нових возила присуствују и председница Републике Жељка Цвијановић и председник Владе Радован Вишковић.Коментари (3)

Bungi

30.10.2019. 09:35

Kažeš isplativiji način finansiranja.?Davalac lizinga snosi sve troškove.??A dali davalac lizinga sve te troškove zajedno sa dijelom profita naplaćuje od primaoca lizinga putem mjesečne lizing rate.???Ovakvu nebulozu može da izjavi samo neko ko nema elementarnog znanja o ekonomiji.Lizing koristi onaj koji nema dovoljno novca za nabavku svog osnovnog sredstva ili onaj koji zbog nesigurnog poslovanja ne želi da veliki dio svog kapitala zarobi u osnovna sredstva.U ovom slučaju riječ je o prvom.