Председница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да је до пре пола године сматрала да треба да се да допринос процесу формирања власти на нивоу БиХ, али да више не размишља тако, јер је видела да РС може да функционише самостално и да може без БиХ.


Она је у интервјуу за Глас плус додала да постоји одређена штета по РС зато што су заустављени неки пројекти, преноси РТРС.


"Сматрам да ће све то ојачати Републику Српску и да ће ово неформирање власти (БиХ) ојачати свест наших грађана да смо кадри и да можемо сами, да знамо ко смо и шта смо и да не дамо да нам се то дира. Хоћемо да живимо заједно, али нећемо и не дамо да нам се било шта намеће, јер ни ми никоме ништа не намећемо", рекла је Цвијановићева.


Као одговорне за застој у процесу формирања власти на нивоу БиХ, она је означила бошњачке Странке демократске акције (СДА) и представнике РС који су изгубили изборе и седе у фотељама без икаквог политичког легитимитета.


"Наравно, не желим од одговорности да изузмем ни међународну заједницу, јер је неко насаветовао СДА да се понаша тако како се понаша", закључила је председница РС.


Прочитајте још: Жељка Цвијановић: Општи неред у БиХ, Српска неће збрињавати мигранте


Према њеним речима, формирање власти (БиХ) више није политичка тема, јер је добила доказ да РС може и без тога.


"То намерно раде у Сарајеву са циљем да свету покажу да БиХ не може да функционише и траже да буде потпуно централизована зато што је мрзе овакву каква је, јер мрзе Републику Српску, ентитете, кантоне", рекла је Цвијановићева.