НА позив представника кинеског Олимпијског комитета, управа Олимпијског центра „Јахорина”, на челу са директором Дејаном Љевнаићем, обишла је олимпијски град Пекинг и седам околних ски центара, који ће бити домаћини зимских Олимпијских игара 2022. године.


Менаџмен ОЦ Јахорина и Олимпијског комитета Кине, разговарали су и разменили искуства са представницима ски центара “Сикрет Гарден” и “Ванлонг Парадисе”.

Више од 150 скијаша из Кине у оквиру припрема за Олимпијаду, боравило је на Јахорини претходне зимске сезоне. Током посете овој земљи договорен је поновни долазак спортиста у предстојећој зимској сезони, који су били задовољни прошлогодишњим условима, те желе да поново посете олимпијску планину и то у проширеном саставу.

-Представници Олимпијског комитета Кине позитивно су настројени према Републици Српској, а посебно интересовање су исказали ка Палама јер ту виде будућност скијашког спорта и туризма. Управа Олимпијског центра „Јахорина” је у Кини презентовала нове инвестиције чија је реализација тренутно у току, што је још више подстакло инвеститоре да се одлуче да посете Пале и то већ до краја ове године – истакнуто је из ОЦ Јахорина.

Љевнаић је истакао да је скијање у Кини у експанзији.


Дејан Љевнаић са представницама “Ванлонг Парадисе- Кинези инвестирају велика средства у скијање и скијашку инфраструктуру, те заинтересованост да инвестирају на Палама може бити од великог значаја за целу Републику Српску. Наша велика предност је близина међународног аеродрома Сарајево, а обећавајуће су и чињенице безвизног режима као и међудржавне сарадње Кине и БиХ која је на високом новоу – казао је Љевнаић.

Он је додао да Јахорина има велики потенцијал, који је могуће искористити само уз адекватне и паметне инвестиције.