Кинески инвеститори заинтересовани за Јахорину и Пале

Р. С.

24. 10. 2019. у 13:58

Кинески инвеститори заинтересовани за Јахорину и Пале

Дејан Љевнаић и Јацк Сху, представник управе Ски центра “Сикрет Гарден”

На позив представника кинеског Олимпијског комитета, управа Олимпијског центра „Јахорина”, на челу са директором Дејаном Љевнаићем, обишла је олимпијски град Пекинг

НА позив представника кинеског Олимпијског комитета, управа Олимпијског центра „Јахорина”, на челу са директором Дејаном Љевнаићем, обишла је олимпијски град Пекинг и седам околних ски центара, који ће бити домаћини зимских Олимпијских игара 2022. године.

Менаџмен ОЦ Јахорина и Олимпијског комитета Кине, разговарали су и разменили искуства са представницима ски центара “Сикрет Гарден” и “Ванлонг Парадисе”.

Више од 150 скијаша из Кине у оквиру припрема за Олимпијаду, боравило је на Јахорини претходне зимске сезоне. Током посете овој земљи договорен је поновни долазак спортиста у предстојећој зимској сезони, који су били задовољни прошлогодишњим условима, те желе да поново посете олимпијску планину и то у проширеном саставу.

-Представници Олимпијског комитета Кине позитивно су настројени према Републици Српској, а посебно интересовање су исказали ка Палама јер ту виде будућност скијашког спорта и туризма. Управа Олимпијског центра „Јахорина” је у Кини презентовала нове инвестиције чија је реализација тренутно у току, што је још више подстакло инвеститоре да се одлуче да посете Пале и то већ до краја ове године – истакнуто је из ОЦ Јахорина.

Љевнаић је истакао да је скијање у Кини у експанзији.


Дејан Љевнаић са представницама “Ванлонг Парадисе- Кинези инвестирају велика средства у скијање и скијашку инфраструктуру, те заинтересованост да инвестирају на Палама може бити од великог значаја за целу Републику Српску. Наша велика предност је близина међународног аеродрома Сарајево, а обећавајуће су и чињенице безвизног режима као и међудржавне сарадње Кине и БиХ која је на високом новоу – казао је Љевнаић.

Он је додао да Јахорина има велики потенцијал, који је могуће искористити само уз адекватне и паметне инвестиције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације