Возач погинуо, а четворо повређено

О. МАТАВУЉ

23. 10. 2019. у 20:15

Возач погинуо, а четворо повређено

Шефик Кењар / Полиција на терену - Фото РТВ-КД

Стравична несрећа на магистралном путу Козарска Дубица - Градишка. У судару три аутомобила живот изгубио Шефик Кењар (65) из Камичана

ШЕФИК Кењар (65) из Камичана код Приједора погинуо је, а четири особе су повређене у судару три аутомобила који се догодио на транзиту у Козарској Дубици.

Кењар је био за воланом "форд фијесте" која се директно сударила са "аудијем А4" за чијим воланом је била трудница Слободанка Пилиповић из Костајнице. Од силине удара тешко су повређене Шефикова супруга Џемила Кењар која је била сувозач у "фијести", трудница и њена деветогодишња ћерка М. П., и возач "аудија А3" Вања Б. из Козарске Дубице, која је такође учествовала у несрећи.

Прочитајте још: Сестре у аутомобилу иза гледале како им браћа гину

Несрећа се догодила јуче у 9.05 на такозваној ипсилон раскрсници, која се налази на магистралном путу Козарска Дубица - Градишка.

Очевици причају да је несрећу изазвала Слободанка П., која се није зауставила на знак стоп на раскрсници.

- Трудница која је возила "ауди А4" ишла је према Градишци, али се на раскрсници није зауставила. Чак је заобишла комби, који се зауставио на раскрсници, и изашла на пут с правом првенства. У том тренутку путем је, из супротног правца, наишла "фијеста" и дошло је до директног судара са "аудијем А4" - појашњавају очевици.

Они наводе да је иза "фијесте" ишао "ауди А3", којим је управљала Вања Б. Да би избегла удар у два возила, нагло се померила у страну и ударила у насип на коме се и зауставила.

- То је био страшан удар. Два возила су потпуно згужвана и једва су извукли унесрећене како би им указали помоћ. Мислим да су трудницу и дете спасли ваздушни јастуци у "аудију" - рекао је један од сведока несреће.

Сви повређени су након удеса превезени у градишку болницу, где је троје задржано на лечењу и тренутно нису у животној опасности. Девојчица је превезена у УКЦ РС у Бањалуци.

- Дете је хоспитализовано у Клиници за дечју хирургију. Задобила је повреду главе. Њено здравствено стање засада је стабилно и она остаје на даљем лечењу - рекао је дежурни лекар др Денис Пашалић.

ВОДЕНИЧАР

СТРАДАЛИ Шефик Кењар важио је за последњег и јединог воденичара у приједорској регији. Воденицу је наследио од оца и након рата је обновио и наставио да се бави тим старим занатом, да меље жито и кукуруз, и то углавном из хобија.

НАЛОЖЕНА ОБДУКЦИЈА

У ПУ Приједор наводе да је увиђај на месту несреће извршио дежурни тужилац ОЈТ у Приједору, заједно с полицијским службеницима.

- Тужилац је наложио да се изврши обдукција тела страдалог возача, као и све радње како би се утврдиле све околности несреће - наводе у ПУ Приједор.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације