МИЛОРАД Ристић (60), радник фирме "Прогрес градња", погинуо је у уторак приликом пада са зграде у изградњи у бањалучком насељу Лауш.


Трагедија се догодила око 11 часова на градилишту будуће зграде Месне заједнице и Полицијске станице Лауш у Карађорђевој улици. Шокиране Ристићеве колеге кажу да нису виделе како је пао и кажу да су само чули ударац.


- Он је радио на врху градилишта и постављао даске око којих се гради плоча. Вероватно је једна од тих дасака попустила или је изгубио равнотежу. Чули смо како виче: "Оп, оп...", а онда су уследила два тупа ударца - причају радници.


Један очевидац, који није желео да му помињемо име, каже да је Ристић пао с висине од 10 метара.


- У паду прво је ударио од плочу на спрату испод, а онда се одбио и пао на земљу. Један човек му је пришао, покушао да му помогне, али нажалост преминуо је у року од два минута и није му било помоћи - рекао је очевидац.


Шокирани радници причају да је Милорад био добар и вредан радник. Његову породицу је пре неколико година погодила још једна страшна трагедија када је погинуо Милорадов син.


- Он је родом из Агиног Села. Иза њега су остали супруга и ћерка, а имао је и унучад - причају шокиране колеге.


Прочитајте још: Балван се скотрљао са лагера и убио радника


Увиђај на месту трагедије извршио је дежурни тужилац Бранко Бјелајац, заједно са инспектором за заштиту на раду, те криминалистичком полицијом.


- Тужилац је наложио да се предузму све потребне истражне радње и мере ради утврђивања свих околности трагичног догађаја, а наложена је и обдукција тела која ће бити обављена у Заводу за судску медицину Републике Српске - рекла је портпарол ОЈТ Бањалука Маја Ђаковић Видовић.


ЦРНА СТАТИСТИКА

ПРЕМА подацима Инспектората РС, у 2018. години погинуло је 16 радника, што је за осам више него 2017. године. Као најризичније делатности издвајају се грађевинарство, шумарство и дрвна индустрија.