Бањалука добија фудбалско игралиште са вештачким травњаком

Д. Л.

уторак, 22. 10. 2019. у 23:33

Бањалука добија фудбалско игралиште са вештачким травњаком
Планира се и изградња још једног фудбалског терена са атлетском стазом
ГРАДСКИ фудбалски клубови, који се муче са недостатком властитих капацитета за тренирање, догодине ће добити нови, савремени фудбалски терен са вештачким травњаком. Изградњу новог игралишта, које ће бити лоцирано у близини тржног центра „Делта планет“, финансираће Град Бања Лука, који је и инцијатор овог пројекта.

У оквиру припрема за реализацију пројекта, за неколико дана биће расписан тендер за прву фазу изградње игралишта, вредну 230.000 КМ. Прва фаза изградње обухватиће грубе грађевинске радове као што су ископавање земљишта, постављање тампона и одводњу оборинских вода.

- Планирано је да догодине поставимо вештачку траву, након чега би терен био спреман за употребу – истичу из Оделењу за комуналне послове, које води активности на изградњи новог игралишта.

Градоначелник Игор Радојичић, изјавио је да су се одлучили на овај корак након што је неколико фудбалских клубова у граду исказало потребу за новим местом за тренирање, пошто им постојећи капацитети нису довољни.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ДНЕВНИК ЗАБЛУДА: Мутни стадиони

Идеја је да тереном управља Спортски центар „Борик“ и да терен буде на располагању свим клубовима који имају већи број чланова у свим селекцијама, а који немају довољно термина за тренирање на властитим теренима – истакао је Радојичић.

Истовремено, из Оделења за комуналне послове напомињу да се у будућности, поред овог терена, планира изградња још једног фудбалског терена са атлетском стазом, о чему су представници Града већ разговарали са руководством ФК Борац.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације