Велибор (32) је после 13 година устао из инвалидских колица: Победио сам болест и тражим посао, нећу да будем никоме на грбачи

Дубравко Цураћ

20. 10. 2019. у 09:02

Велибор (32) је после 13 година устао из инвалидских колица: Победио сам болест и тражим посао, нећу да будем никоме на грбачи

Велибор Мркајић Фото Д. Цураћ

Велибор Мркајић (32) из Требиња, показао се као велики борац кроз живот. После 13 година устао је из инвалидских колица

ТРЕБИЊАЦ Велибор Мркајић (32) због последица церебралне парализе до своје тринаесте године био је везан за инвалидска колица, а уз, како каже, медицинску и Божју помоћ - стао је на ноге. Од свог рођења зна само за борбу, а тако је и данас.

Велибора већина Требињаца зна као ведрог и љубазног младића, а иако га живот није мазио осмех не скида са лица. Након 13 година устао је из инвалидских колица и од тада па до данас време користи за рад.

- Борба је почела од 1987, када сам се родио, све до 2000. године. Имао сам пет операција, био сам инвалид три године, али моја борба, операције и Божја помоћ помогли су да станем на ноге и да данас могу да радим - рекао је Мркајић.

ЗА Велибора нема тешког посла. Већ годину дана скупља лименке и ручно их пресује.

- Овај посао јесте мало напоран, али не одустајем. Почео сам пре годину дана, чисто да не губим време. Нема неке зараде, али не могу да ништа не радим и да не зарађујем колико-толико - додаје Мркајић.

ПРОЧИТАЈТЕ И: FOTO: Izvučen srednjovekovni mač iz Vrbasa

Једина жеља му је да се осамостали, зашта је потребан сигуран посао.

- Надам се да ће се и то десити. Не тражим велику плату, само да имам за себе, да не тражим од родитеља - нагласио је Велибор.

СТАТИРАО У ДВА ФИЛМА

Статирао је у филмовима који су снимани у Требињу, најпре у "Круговима", а затим и "На млијечном путу".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

Draganob

20.10.2019. 11:07

Želim ti svu sreću ovoga sveta.Hercegovci su dobri ljudi i naći će se poslodavac za tebe.

Анти Антифа

20.10.2019. 11:47

Браво Човече !!! Бог ће ти дати! А гледам ову данашњу ретардирану омладину