Кинески тур-оператори одушевљени Вишеградом - људима и културом

Д.Л.

четвртак, 17. 10. 2019. у 17:15

Кинески тур-оператори одушевљени Вишеградом - људима и културом

Фото: Промо

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да је све већи број долазака кинеских туриста
Група кинеских тур-оператора, која борави у БиХ три дана, данас је посетила Вишеград са циљем да у Кини представе потенцијале које ова општина нуди туристима.

Кинески тур-оператор Меги Кјен рекла је да је први пут у Вишеграду и да је одушевљена оним што је видела, као и људима и културом.

- Наш циљ је да повежемо Вишеград као нову туристичку дестинацију за туристе из Кине, истакла је Кјен.

Директор Туристичке организације Вишеград Оливера Тодоровић рекла је да је све већи број долазака кинеских туриста, чему су претходиле слободне визе за њих.

- Припремили смо се за све већи број долазака кинеских туриста и одштампали смо брошуру на кинеском језику. Данашња посета кинеских тур-оператора је један од знакова да ће следећа година бити веома значајна за посету туриста из Кине, истакла је Тодоровићева.

Она је додала да се кинеским тур-операторима Вишеград допао.

- Свакодневно имамо групе кинеских туриста, а следеће године очекујемо организовани долазак туриста и надамо се да да ће то бити групе које ће боравити у Вишеграду, навела је Тодоровићева.

Кинески туристи су до сада обишли Бањалуку, Сарајево и Вишеград, у организацији Туристичке организације "Цептер".

Представник ове агенције Владимир Ђумић рекао је да кинески тур-оператори желе да развију туре које се односе на Србију и БиХ и да Вишеград повежу као нову туристичку дестинацију.

- Дошли су да развијају туристичке програме који показују лепоте БиХ, Србије, Црне Горе и Македоније. Постоји доста потенцијала за развој оваквог програма, каже Ђумић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)