На рођендан Вука Караџића братимљење ОШ Вук Караџић из Звечана и Вишеграда

Д. Л.

17. 10. 2019. у 15:28

На рођендан Вука Караџића братимљење ОШ Вук Караџић из Звечана и Вишеграда

Основна школа "Вук Караџић" у Звечану Фото Тањуг

Општина Звечан до сада се братимила са Билећом, Гацком, Челинцом и Вишеградом
Блиско пријатељство Одбора са општином Звечан биће додатно учвршћено братимљењем две школе које носе име Вука Караџића, рекао је Милорад Арлов, председник бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.

Основне школе "Вук Караџић" из Звечана и Вишеграда побратимиће се 7. новембра, договорено је данас у Звечану на састанку Милорада Арлова и директора школе у Звечанима Слађане Фићовић.


Арлов је додао и то да ће братимљење бити обављено поводом прославе 70 година постојања Основне школе "Вук Караџић" у Звечану и дана рођења Вука Караџића.

Он је подсетио да су се општине Вишеград и Звечан побратимиле прошле године, те да је то проистекло из највеће акције Одбора "Спојимо децу са Косова и Метохије и Републике Српске".


Општина Звечан до сада се братимила са Билећом, Гацком, Челинцом и Вишеградом, а 21. новембра планирано је братимљење и са општином Језеро.


ПРОЧИТАЈТЕ И: NjIHOVO DELO JE NEUNIŠTIVO: Posthumno uručena odlikovanja za 17 heroja iz Posavine


- Братимљење ће учврстити везе нашег народа са Косова и Метохије са нама из Српске, што је и циљ акције `Спојимо децу са Косова и Метохије и Републике Српске`. Јасно је да су деца гарант будућности у којој српски народ не може опстати уколико наша младост не спозна значај јединства и припадности истој нацији, каже Арлов.


Ученици и запослени у Основној школи "Вук Караџић" из Звечана су за сада једина школа која се укључила у акцију прикупљања помоћи деци са посебним потребама и њиховим родитељима, члановима Удружења "Подржи ме".Пратите нас и путем иОС и андроид апликације