Тривићева у посети школама на подручју Источне Илиџе

Д. Л.

17. 10. 2019. у 13:54

Тривићева у посети школама на подручју Источне Илиџе

Директор Основне школе "Јован Дучић" Милица Вуковић

Министарка просвете и културе Републике Српске отркила шта Министарство планира за наредну годину

Реформа наставних планова и програма, обезбеђивање стимулативног окружења за ученике, те едукација наставника и учитеља, биле су централне теме данашњег састанака министра просвете и културе Републике Српске Наталије Тривић са руководствима основних школа на подручју општине Источна Илиџа.

Прочитајте још: ТРИВИЋЕВА: Биће урађене додатне анализе ради правичније расподеле буџета намењеног за запослене у области образовања и културе

- Циљ је да се деци обезбеди адекватно окружење за стицање знања које не треба да буде репродуктивно, него да касније могу га примене у пракси, рекла је новинарима Тривићева која се састала са руководствима основних школа "Јован Дучић" Касиндо и "Алекса Шантић" Војковићи.

Она је навела да је разговарано о томе шта Министарство просвете и културе планира да заједно са школама ради у наредној години, истакавши да су сви сагласни да треба обезбедити најбоље знање и образовање деци у Републици Српској.

Тривићева је истакла да све школе морају имати елементарне услове за рад како би деца, осим наставних процеса и стицања знања, имала стимулативно окружење за квалитетан рад у школи.

Након састанка са руководством Основне школе "Јован Дучић" која је једна од настаријих у Републици Српској и БиХ, Тривићева је подсетила да је Министарство просвјете и културе Републике Српске из средстава инвестиција улагало у адаптацију и реконструкцију мокрих чворова у школама.

-Посетили смо ову школу која одлично функционише кроз различите секције. У наредној години у плану је да се ради на одређеним инвестицијама што се тиче објекта јер је реч о једној од најстаријих школа, рекла је Тривићева.

Директор Основне школе "Јован Дучић" Милица Вуковић изразила је задовољство што је имала прилику да угости министра просвете и културе Републике Српске и да разговара о проблемима које тиште просвету.

-Разговарали смо и о проблемима ове наше образовне установе која дуго постоји на овим просторима. Успевамо обављати наставни процес у складу са свим наставним плановима и програмима, рекла је Вуковићка.

Она је истакла да ученици Основне школе "Јован Дучић" остварују запажене резултате на различитим такмичењима, те да ће додатно опремање ове установе помоћи још бољем раду.

Основна школа "Јован Дучић" у насељу Касиндо у општини Источна Илиџа једна је од најстаријих у Републици Српској и БиХ.

Пронађено је писмо мештана из 1897. године тадашњим властима, у којем траже оснивање школе.

Прва генерација ученика кренула је на наставу 1901. године.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације