Милорад Додик: БиХ не може опстати на преварама

С.М.

15. 10. 2019. у 12:32

Милорад Додик: БиХ не може опстати на преварама

Фото: Танјуг

Додик је нагласио да БиХ не може опстати на преварама и играма у којима учествује лидер СДС-а Мирко Шаровић, који је изјавио да треба искористити све методе да институције на нивоу БиХ буду деблокиране
Председник СНСД Милорад Додик рекао је да изборна воља српског народа у БиХ мора да буде испоштована, наводећи да СНСД не иде у формирање заједничких институција ради седења, већ остваривања права српског народа.

Додик је нагласио да БиХ не може опстати на преварама и играма у којима учествује лидер СДС-а Мирко Шаровић, који је изјавио да треба искористити све методе да институције на нивоу БиХ буду деблокиране, не искључујући ни могућност промене парламентарне већине.

- Нас преваре не занимају, јер што је више превара, БиХ је све мање и онда нека не говоре како смо ми нешто закочили или уништили - рекао је Додик.

Он је навео да је на основу ставова које износи Шаровић и њему слични очигледно да БиХ није ништа друго до превара.

Прочитајте још: Шаровићев алиби да остане у власти!

Додик истиче да СНСД не жели да буде поданик.

- Ако Шаровић жели да настави подаништво према Бошњацима, срећно му било и нека настави да се тако понаша. Ако мисле да могу да формирају власт без СНСД и изборне воље српског народа, нека то учине. Ми не идемо у формирање заједничких институција на нивоу БиХ да тамо седимо, него да остваримо права српског народа, поручује Додик за "Глас Српске".

На Шаровићеве тврдње да рад парламента БиХ блокира СНСД, а прати ХДЗ БиХ и да уколико се настави са блокадом треба искористити све методе, па и промену парламентарне већине, те да је спреман на тако нешто, а не тражи ништа заузврат, Додик каже да је на овакав начин БиХ све мање и да лично против тога нема ништа.

Прочитајте још: Додик: Што пре формирати власт без уцена чланством у НАТО

- Шаровић и сви који са њим стварају неке преваре морају да објасне како виде будућност БиХ. Како ће Шаровић објаснити српском народу шта ради и кога он то тамо представља? Нека формирају власт ако могу и нека наставе игре које воде уништењу легитимног представљања. Те игре нас не интересују. О каквој будућности БиХ причају?, пита Додик, који је и српски члан Председништва БиХ.

Он је констатовао да је избор српског члана Председништва БиХ изборна воља српског народа, да је и број посланика изборна воља Републике Српске и да је и избор четири делегата српског народа из СНСД такође одлука Народне скупштине Српске.

- Ако Шаровић и њему слични то хоће да униште, не знам како ће стати пред српски народ и то објаснити, каже Додик.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Balthazar

17.10.2019. 14:31

@Baltazar - Pa normalno da ne može. Treba ukinuti Federaciju i bit će sve OK. Sve je to okupirana srpska teritorija.

logički Zaključak

15.10.2019. 15:49

Dodik govori istinu. Muslimansko hrvatska federacija je pokazala da je neodrživa. Srbi pod hitno moraju tražiti rešenje i RS treba da nastavi kao samostalna država.