Реформе у РС: У припреми Програм економских мера 2020-2022

Р.С.

14. 10. 2019. у 15:39

Реформе у РС: У припреми Програм економских мера 2020-2022
Састанак је одржан у Министарству финансија Републике Српске
ПРЕДСТАВНИЦИ свих министарстава у Влади Републике Српске разговарали су данас о Програму економских реформи Републике Српске за период 2020-2022. године.


Састанак је одржан у Министарству финансија Републике Српске.


- Програм економских реформи за период 2020-2022. године дефинише правце деловања Владе Републике Српске за трогодишњи период, а припрема се у складу са документом „Смернице за Програме економских реформи 2020-2022. године“, које је за земље Западног Балкана утврдила Европска комисија – саопштено је данас након састанка тима Владе РС.


Основе за израду документа представљају програм рада Владе Републике Српске за период 2019-2022. година, „Меморандум о заједничким политикама и мерама“ потписан са социјалним партнерима, „Смернице за развој привреде“, као и документ „Заједничке социоекономске реформе за период 2019-2022. година“, који је усвојен на 41. седници Владе Републике Српске.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Novi zakon rešava imovinske sporove još iz Kraljevine Jugoslavije


- Тим Републике Српске је разматрао до сада проведене активности на дефинисању мера за трогодишњи период, као и правце деловања који следе у изради Програма економских реформи – истакнуто је.


На састанку се разговарало и о предлозима који су припремили сви релевантни актери укључених у процес израде Програма економских реформи. Договорено је да надлежна министарства обаве анализу достављених предлога ради унапређења процеса и што квалитетнијег дефинисања структурних реформи Републике Српске за наредни трогодишњи период.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације