СУЂЕЊЕ ЗМАЈУ ОД ШИПОВА: Судија разрешен дужности, поступак креће изнова

В. Митрић

10. 10. 2019. у 20:18

СУЂЕЊЕ ЗМАЈУ ОД ШИПОВА: Судија разрешен дужности, поступак креће изнова

Змај од Шипова
Фото: printscreen

Такву одлуку донео је Драженко Вулин, председник тог суда, на општој седници
Судија Жељко Чегар у Основном суду у Мркоњић Граду не дужи више предмет против Илије Граховца, познатијег као Змаја од Шипова, који је учествовао у ријалити програму "Парови".

Такву одлуку донео је Драженко Вулин, председник тог суда, на општој седници.

- Суђење ће, сада, бити поверено другом „делиоцу правде“, па ће почети изнова - рекао нам је адвокат Душан Томић, бранилац Граховца, коме је судија Чегар одређивао и притвор због наводног непојављивања на суђењу.

- Овај судија је, скоро инкогнито, водио поступак и довео до краја против Савка Савичића и осудио га на 300 КМ због мучења животиње. То ми је, у судници, на последњем претресу потврдио Савичић. Био сам фрапиран, зашто је раздвојен тај предмет, јер се, у овом предмету, Граховцу суди за наводну лаку повреду нанету Савичићу, пошто му је ножем распарао краву. Мој клијент није знао за то суђење, није био позван на њега, мада је могао да буде, што је и требало да се догоди, да буде и сведок и оштећени.

Прочитајте још - ИНТЕРВЕНИСАЛИ И СПЕЦИЈАЛЦИ? Ухапшен Змај од Шипова

- Тиме ни судија Чегар ни суд нису изашли из проблема, јер ћемо да тражимо његово одговорност зашто је предмет раздвојио, што је законски недопустиво и зашто је судио у другом предмету, без мог клијента, као да он нема веза са оним што се Савичићу ставља на терет – прича Томић.

Бранилац Илије Граховца истакао да је ово грубо кршење закона.

- То је, не само правна лакрдија, већ и грубо кршење закона. Некима је, очигледно, стало да неправедно натерају Змаја да начини неки инцидент, како би се најлашке решили и њега и његовог "дугачког језика", али нећемо то да дозволи.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације