ТРЕБИЊСКО тужилаштво и полиција још нису успели да утврде идентитет мигранта којег је у селу Тодорићи, код Билеће, према властитом признању, убио мештанин Милорад Чомић (49).

Овај чобанин се због гриже савести сам пријавио полицији и признао да је у суботу 5. октобра из пушке "М48", такозване танџаре, убио мигранта. Његово тело је умотао у ћебе и бацио у јаму, у којој је и пронађено.

Прочитајте још: КРВАВИ ОКРШАЈ МИГРАНАТА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Убијен младић из Авганистана (ФОТО)

- Обдукцијом тела утврђено је да је метак жртву погодио у око, што је довело до смрти - наводе у тужилаштву.

Чомић је истражитељима показао и место где је бацио тело. Било је замотано у ћебе, а у одећи убијеног мушкарца нису пронађена идентификациона документа, нити било који други траг који би могао помоћи у његовој идентификацији. Није познато ни које је националности убијени, а сумња се да је исламске вероисповести.

Сведоци убиства нису откривени, као ни познаници жртве који су с њим били у критично време или са којима је кренуо на пут у непознато, у нади да ће се преко БиХ докопати западне Европе и бољег живота. Звучи невероватно, али нико од њих убиство није пријавио полицији, чак ни анонимно, и питање је да ли су сродници убијеног мушкарца уопште обавештени о смрти.

Због немогућности идентификације убијени мушкарац ће као Н. Н. особа бити сахрањен на гробљу у Билећи. Ипак током обдукције са тела је изузет неспорни ДНК траг, на основу кога би се накнадно могла извршити идентификација.

Прочитајте још: ПРИЗНАО ДА ЈЕ УБИО МИГРАНТА: Из страха повукао обарач?!

Подсетимо, осумњичени Чомић истражитељима је испричао да је у суботу у вечерњим часовима приметио да је проваљено у кућу, која му је била поверена на чување. Узео је пушку и кренуо до куће. Када је из ње чуо гласове више људи, наводно је кроз рупу на прозору протурио цев пушке, коју је неко зграбио. Испричао је да је у том тренутку дошло до отимања за цев пушке, која је опалила и једног мигранта погодила у главу и на месту га убила, док су се остали разбежали.

ПУШТЕН НА СЛОБОДУ

МИЛОРАД Чомић је након саслушања у Окружном јавном тужилаштву у Требињу пуштен да се брани са слободе, јер је оцењено да нема законских разлога за одређивањем притвора. На терет му се ставља кривично дело убиства, као и недозвољено поседовање пушке.