МИЛОРАД Чомић (49) из села Тодорићи код Билеће пријавио се данас полицији наводећи да је хицем из пушке убио мушкарца, највероватније мигранта, чији идентитет још није утврђен.

Према Чомићевом признању, убиство се догодило у суботу, 5. октобра, у вечерњим часовима у кући у Тодорићима, коју је он чувао. Наводно је у кући затекао већу групу миграната и из страха је запуцао из пушке М48, такозване танџаре. Једног мигранта погодио је у чело и на месту га убио. Тело је потом умотао у ћебе и бацио у јаму, у којој је јуче и пронађено.

Окружни тужилац Жарко Милић каже да је осумњичени Чомић признао злочин, јер га је пекла савест. Није то више могао да крије па се сам пријавио Полицијској станици у Билећи.

- Осумњичени је испричао да је из куће, која му је била поверена на чување, чуо гласове и видео разваљена врата због чега се уплашио. Наоружан пушком дошао је до куће и у њој наводно затекао десетак миграната. Из страха је пуцао кроз прозор и навучену завесу и метак је једног мигранта погодио у чело, док су се остали разбежали - рекао је Милић.

Он каже да је током дана тело убијеног пронађено у јами у коју га је осумњичени Чомић сакрио и биће превезено на обдукцију. У одећи убијеног мушкарца нису пронађени никакви идентификациони документи и засада његов идентитет није познат.

ПРОЧИТАЈТЕ И:Bagerom uništio automobil dužniku (VIDEO)

Појаснио је да Чомић у селу сам живи већ 12 година, са стадом од око 100 коза и нешто оваца, о којима је бринуо.

- Живео је у веома нехуманим условима, што се примећује на први поглед. Ради се о некадашњем војнику који је за време рата био у затворима и логорима у Хрватској. Од тога и дан-данас има трауме, као и видљиве последице по телу. Све је то на њему оставило доста трага - појаснио је тужилац.

Истакао је да овај злочин вероватно никада не би био откривен без признања осумњиченог.


СЕЛО У СТРАХУ

МАРКО Шаренац и Бојана Самарџић из суседних Крстача причају да мигранте свакодневно виђају у том крају.

- Бојим се миграната, јер свакодневно туда пролазе и проваљују у куће - каже Самарџићева.

Шаренац каже да их се не плаши, али да је ситуација постала несношљива.

- По четири-пет група, од по десет или више миграната свакодневно пролази туда. Пале ватре по селу, обијају куће, спавају - каже Шаренац.