ПРИЗНАО ДА ЈЕ УБИО МИГРАНТА: Из страха повукао обарач?!

Д. ЦУРАЋ / О. МАТАВУЉ

08. 10. 2019. у 21:34

ПРИЗНАО ДА ЈЕ УБИО МИГРАНТА: Из страха повукао обарач?!

СТРЕПЕ Марко Шаренац и Бојана Самарџић Фото Д. Цураћ

Милорад Чомић (49) признао да је за викенд усмртио мигранта у селу Тодорићи код Билеће

МИЛОРАД Чомић (49) из села Тодорићи код Билеће пријавио се данас полицији наводећи да је хицем из пушке убио мушкарца, највероватније мигранта, чији идентитет још није утврђен.

Према Чомићевом признању, убиство се догодило у суботу, 5. октобра, у вечерњим часовима у кући у Тодорићима, коју је он чувао. Наводно је у кући затекао већу групу миграната и из страха је запуцао из пушке М48, такозване танџаре. Једног мигранта погодио је у чело и на месту га убио. Тело је потом умотао у ћебе и бацио у јаму, у којој је јуче и пронађено.

Окружни тужилац Жарко Милић каже да је осумњичени Чомић признао злочин, јер га је пекла савест. Није то више могао да крије па се сам пријавио Полицијској станици у Билећи.

- Осумњичени је испричао да је из куће, која му је била поверена на чување, чуо гласове и видео разваљена врата због чега се уплашио. Наоружан пушком дошао је до куће и у њој наводно затекао десетак миграната. Из страха је пуцао кроз прозор и навучену завесу и метак је једног мигранта погодио у чело, док су се остали разбежали - рекао је Милић.

Он каже да је током дана тело убијеног пронађено у јами у коју га је осумњичени Чомић сакрио и биће превезено на обдукцију. У одећи убијеног мушкарца нису пронађени никакви идентификациони документи и засада његов идентитет није познат.

ПРОЧИТАЈТЕ И:Bagerom uništio automobil dužniku (VIDEO)

Појаснио је да Чомић у селу сам живи већ 12 година, са стадом од око 100 коза и нешто оваца, о којима је бринуо.

- Живео је у веома нехуманим условима, што се примећује на први поглед. Ради се о некадашњем војнику који је за време рата био у затворима и логорима у Хрватској. Од тога и дан-данас има трауме, као и видљиве последице по телу. Све је то на њему оставило доста трага - појаснио је тужилац.

Истакао је да овај злочин вероватно никада не би био откривен без признања осумњиченог.


СЕЛО У СТРАХУ

МАРКО Шаренац и Бојана Самарџић из суседних Крстача причају да мигранте свакодневно виђају у том крају.

- Бојим се миграната, јер свакодневно туда пролазе и проваљују у куће - каже Самарџићева.

Шаренац каже да их се не плаши, али да је ситуација постала несношљива.

- По четири-пет група, од по десет или више миграната свакодневно пролази туда. Пале ватре по селу, обијају куће, спавају - каже Шаренац.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Чеда

09.10.2019. 08:23

Ослободите човека, доста је муке преживео, а опасност по друштво је непостојећа, стога он је граничар/Краjишник који урадио посао који та држава није способна да обави. Јер да јесте та ситуација не би била могућа да се догоди.

Igor

09.10.2019. 13:05

Oslobodite coveka, kriva je drzava koja je dozvolila da migranti setaju u grupi i da rade sta god zele. Ti isti ce silovati zene kako god pozele. Pod hitno osloboditi coveka i dati mu vecu penziju jer ce on doživotno imati traume sto je ubio migranta kojeg je drzava morala da prati i pazi!

pablo

09.10.2019. 14:00

Dosta nelogicnosti. Strah pa kuci po pusku, pa pogodio migranta kroz prozor u celo.? Zasto nije pozvao policiju ?

pablo

11.10.2019. 17:19

@gagymad - gagymad@ Kad pogledas bolje sliku vide se zice i bandera, asfaltiran put, nije bas da je neka zapustena selendra.Po Miloradovoj izjavi nije bio napadnut vec je on kroz prozor upucao jednog dok su se ostali razbjezali i ubijenog sakrio.tj bacio u neku jamu.