Подигнута оптужница: Комшије покушао да убије војним бајонетом

Р.С.

08. 10. 2019. у 15:17

Подигнута оптужница: Комшије покушао да убије војним бајонетом

Илустрација; Фото: Р.С.

Окружно јавно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу против Алена Стојадиновића (41) због кривичног дела покушај тешког убиства
Окружно јавно тужилаштво Бањалука подигло је оптужницу против Алена Стојадиновића (41) због кривичног дела покушај тешког убиства које се догодило 13. августа ове године у Градишци.Стојадиновић је критичног дана покушао да војним бајонетом убије комшије Милована и Миру Љољић.


- Оптужени је дана 13. августа 2019. године око 19.30 часова, у улици Српски Бедем, подручје Града Градишка, дошао у двориште својих комшија, према којима је гајио осећај нетрпељивости, те употребом хладног оружја - војног бајонета пушке марке ЦЗ М-72, задао телесне повреде оштећенима - саопштено је из тужилаштва.


Према наводима оптужнице, коју је потврдио судија за претходно саслушање Окружног суда Бањалука, по доласку у двориште комшија, Стојадиновић је угледао Миру, пришао јој и војним бајонетом је убо у пределу груди, посекао по левој страни врата и нанео огуљотину код слепоочнице.

Након што је несрећна жена почела да дозива помоћ, у двориште је изашао њен супруг, према којем је тада Стојадиновић кренуо носећи војни бајонет и претећи да ће га убити.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бајонетом ударио на прве комшије


- Када је оштећени покушао да побегне на другу страну дворишта, оптужени га је сустигао и ухватио у пределу руке у којој је оштећени држао дрвену притку којом се намеравао одбранити, те је војним бајонетом замахнуо у пределу стомака оштећеног – наводи се у оптужници.

Љољићу се војни бајонет тада забио у прст, а у помоћ је у тим тренуцима притрчао комшија П.Д. који је Стојадиновићу успио избити оружје из руке, док је оптужени наставио да се опире и прети комшији да ће га убити.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације