Живојин смрскао багером ауто дужника па отворио душу: Док ја гулим паштету они се бахате

Н. Ђурић

08. 10. 2019. у 13:00

Живојин смрскао багером ауто дужника па отворио душу: Док ја гулим паштету они се бахате

Смрскани аутомобил

Детаљи несвакидашњег утеривања дуга код Прњавора. Живојин Кузмановић због 1.200 КМ прегазио "пежо"

ЗБОГ дуга од 1.200 марака или 20 метара дрва у натури, зарила се 11 пута тешка кашика великог багера и, као за опомену, смрскала аутомобил дужника, у центру Кулаша, надомак Прњавора. "Новости" откривају актере овог несвакидашњег случаја и видео-клипа који је посредством портала "Прњавор инфо" обиграо регион са објашњењем на који оригинални начин то "у Босни утерују дугове".

Прочитајте још: Багером уништио аутомобил дужнику (ВИДЕО)

За воланом свог багера нашао се потражиоц Живојин Кузмановић Ђедин, а власник више од 20 година старог слупаног "пежоа" је дужник Вито Ћућић, његов комшија из кулашког засеока Ћуће.

Живојин, за "Новости", објашњава да су га угрозили његова доброта и спремност да свакоме помогне, а с друге стране са његовим новцем комоција и бахатост више од 50 дужника! Мада је у центру Кулаша власник кафића, уз спремност да многима помогне и учествује у разним акцијама, он је у овом на гласу бањском лечилишту познат и по преданом и готово даноноћном раду на камиону и багеру. Каже, док готово свакодневно криви кичму за воланом и углавном "гули паштету", многобројни дужници се и на његове очи и за позајмљене паре часте у оближњој кафани.

Прочитајте још: Хтели бизнис, а постали дужници

- Увек их видим како се госте мојим парама и са ражња чекају врућу јагњетину и прасетину, јер неће хладну. А, ја црнчим и једем суву храну. Многи од њих се још на друштвеним мрежама хвале некаквим хуманитарним активностима, а не враћање дуга правдају од болести, недостатка посла до тога да они другоме позајмљују - прича Кузмановић.

Међутим, како каже, већина дужника га по истеку рока за враћање дуга, више и не поздравља нити се јавља на телефон. Ту грешку, тог дана, направио је и, између више од њих 50, при руци му се нашао дужник Ћућић.

- Уочио сам га из кафића, како излази из аутомобила. Имао сам разумевања да пошто не може да врати 1.200 КМ, да ми најкасније до августа насече 20 метара дрва. Међутим, без дрва увукао ме у хладне дане, а када је видео мој позив, само је искључио телефон. А, ја сам онда укључио багер - објаснио је свој гест ојађени Кузмановић.

ОПОМЕНА

ОВО је и опомена свим мојим дужницима, да се не играју са мојим стрпљењем и да, по договору, измире дугове. У супротном их чека још горе. Јер, зашто и ја не би био безобразан према њима, а само да дођем до свога - поручује Кузмановић.

Полиција је, према саопштењу из бањалучке ПУ, извршила увиђај, а власник смрсканог "пежоа" се изјаснио да не жели покретање поступка против багеристе.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Bory

09.10.2019. 16:19

@Serbia forever - Ako, nije važno koliko vrijedi auto. Vlasnik auta je dobio lekciju!

Jovan

08.10.2019. 13:55

Bravo majstore! Kralju!... Sve si dobro objasnio i tako bahatim, koji više i n epozdravljaju, treba stati na rep.

тлн

08.10.2019. 14:37

Ако могу да примјетим, возило марке "пеугеот" је стар сигурно 30 година!:-)