ДЕЧЈИ ОСМЕСИ У ПАЛАТИ ПРЕДСЕДНИКА: Цвијановићева угостила малишане

С.М.

07. 10. 2019. у 14:59

ДЕЧЈИ ОСМЕСИ У ПАЛАТИ ПРЕДСЕДНИКА: Цвијановићева угостила малишане

Фото Д.Поздеровић

Председница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је поводом почетка Међународне седмице детета да су институције Републике Српске отворене за грађане
Председница Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је поводом почетка Међународне седмице детета да су институције Републике Српске отворене за грађане. Цвијановићева је рекла новинарима да је у Палати Републике у Бањалуци угостила децу из Јавне установе за предшколско васпитање и образовање Бањалука поводом почетка Међународне седмице детета.


- Срећна сам што су данас деца овде. То је најбољи показатељ да су институције отворене за наше најмлађе нараштаје, навела је Цвијановићева.

Она је истакла да су деца показала да знају шта су обиљежја државе, која су то њихова права и обавезе, али и чиме се баве предсједник Републике и друге институције.


- Осмислили смо ово као начин да причамо о дечијим правима, али и да се деца упознају са институцијама Републике Српске и да разумију да су оне отворене за грађане. Најбољи примјер за то је да је Палата Републике данас отворена за децу из вртића, истакла је Цвијановићева.

Она је рекла да ће Палата Републике у наредном периоду бити отворена и за неке друге групе зато што жели да разумију друштво у којем живе, да од малена кроз колектив у вртићу, након тога у школи, а касније на радном месту стасавају и разумевају која су им права и обавезе, те да знају да су институције ту да раде свој посао, штите њихова права и стварају укупно бољи амбијент.Фото Д.Поздеровић

Изразила је задовољство што је на почетку Међународне седмице детета могла да угости децу из 13 бањалучких вртића и уручила им пригодне поклоне.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Жељка Цвијановић: Српској добро и кад БиХ не функционише


Директорка Јавне установе за предшколско васпитање и образовање Бањалука Јелена Куртиновић захвалила је Цвијановићевој на пријему који је уприличила поводом Међународне седмице детета за 250 деце из Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука.

Фото Д.Поздеровић


- Надам се да ће овакве посете у оквиру Недеље детета постати традиционалне. Деца су научила своја права и обавезе, а упознати су и са правима и обавезама предсједника Републике - рекла је Куртиновићева новинарима.

Фото Д.Поздеровић

Куртиновићева је испред Центра уручила Цвијановићевој пригодан поклон заставу Републике Српске на којој су оцртане дечије руке.


Фото Д.Поздеровић
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације