МИЛЕНА Ерцег, из Брестовчине, код Градишке, у последње време осим што ниже успехе у свету фотографије, веома је активна и на породичној фарми музних крава.

Фарма од 37 млечних грла, петочлана породица и чак 350 дунума земљишта које обрађују, нису спречили Милену да својим "никоном" скоро свакодневно посећује реку Саву, Лијевче поље или Поткозарје и прави фотографије које су награђиване широм планете. Побрала је многобројне награде од Индије, Украјине, Естоније и Грузије до Србије, Хрватске, Македоније и Босне и Херцеговине. Бележила је сјајне резултате и у Мароку, Кини, Русији, Италији, Израелу, Француској и другим државама света. Чланица је Универзитетског фото-кино клуба Бањалука, Асоцијације за уметничку фотографију БиХ, и Фото Савеза Србије.

- Фотографија је за мене писање светла, заустављање једног тренутка у животу, изражавање емоцијама уместо речима, нешто као издувни вентил. Фотографишем све мотиве, природу, пејзаже, портрете и ноћне фотографије. Нисам опредељена ни за један жанр - рекла је Милена Ерцег, фотографкиња која је ове и минулих година приредила неколико заједничких изложби, побрала награде високог нивоа и напредовала на хијерархијској листи фотографа.

Прочитајте још - Додик: Није реално формирање власти до краја месеца

Породична фарма Горана и Милене Ерцег, смештена је у засеоку Ерцези у Брестовчини, код Градишке. Супруг Горан бави се понајвише ратарском производњом, а у фарми јој помажу двојица синова. Производњу млека почели су 2002. године, када су млекари дневно предавали 20 литара млека. Сада су ту производњу подигли на 400 литара, односно 130.000 литара годишње.

- Све смо ово постигли од продаје млека. Направили смо нову кућу у коју је уложено преко 60.000 евра. Направили смо и шталу и друге објекте, купили механизацију. Обрађујемо 35 хектара земљишта - каже ова сјајна млада жена.

ЈОШ ЈЕДАН ХОБИ

И ЈОШ једна велика љубав везује се за Милену. Након кућних послова и обавеза у фарми, довољно времена посвећује и великој колекцији кактуса. Педесетак прелепих примерака овог бодљикавог украсног биља засада је на почасном месту, у срцу дворишта.

Позната фармерка и уметнички фотограф, која свакодневно подиже летвицу и у фотографисању и у производњи квалитетног млека, размишља да своју колекцију кактуса пребаци у просторију где ће презимити.