ЛИКВИДАЦИЈА УГОСТИТЕЉА У БИЛЕЋИ: Убица се крије у Немачкој?

О. МАТАВУЉ

04. 10. 2019. у 20:16

ЛИКВИДАЦИЈА УГОСТИТЕЉА У БИЛЕЋИ: Убица се крије у Немачкој?

Фото: РТРС

Орбовић откривен захваљујући биолошким траговима пронађеним на месту убиства

УПРАВА за организовани и тешки криминал МУП Републике Српске поднела је пријаву Тужилаштву РС против црногорског држављанина Зорана Орбовића из Никшића, због сумње да је убио угоститетља Петра Бајчетића у Билећи.

Орбовић се терети да је у криминалном удружењу, на чијем је челу био Миљан Вујовић, починио кривично дело тешко убиство.

- Лице се сумњичи да је, уз претходни договор са осталим члановима групе, заједно с Миљаном Вујовићем 19. септембра 2016. године око 20.40 у Улици Алексе Шантића убио Петра Бајчетића. У њега је пуцао из ватреног оружја наносећи му повреде главе, услед којих је преминуо - саопштио је МУП РС.

Незванично сазнајемо да је Орбовић откривен захваљујући биолошким траговима пронађеним на месту убиства. Ти трагови су упућени на вештачење и МУП је недавно обавештен да је дошло до поклапања са неспорним ДНК трагом осумњиченог Орбовића.

Иначе, он је тренутно недоступан истражним органима и МУП РС је за њим расписао централну потерницу за подручје БиХ, а очекује се да ће од суда бити затражено и расписивање међународне потернице.

- Према оперативним подацима, верује се да се Орбовић тренутно скрива на подручју Немачке - каже извор близак истрази.

Прочитајте још - Билећа: Кобни хитац у кафеџију

Подсетимо, Вујовићу је недавно почело суђење за убиство Бајчетића, док су остали чланови групе правоснажно осуђени, али не за учешће у убиству. Осуђени су Ђорђе Радмиловић на 16 месеци и Срђан Денда на 13 месеци због планирања отмице. Гаврило Бјелица је осуђен на годину дана због припадништва групи, а бивши полицајац Драган Шаренац на шест месеци јер је Вујовићу помагао у уклањању трагова.

Полиција на терену Фото СРНА


Према оптужници Вујовић је осмислио план за убиство Бајчетића због међусобних нерашчишћених односа. Било је планирано да група отме Бајчетића када наиђе путем Билећа - Требиње. Међутим, Вујовић је сазнао да Бајчетић неће отићи на пут, па је изменио план. Заједно с непознатим лицем (Орбовић) Бајчетића је сачекао испред зграде у Улици Алексе Шантића у Билећи. Били су маскирани фантомкама и када је Бајчетић изашао из аутомобила "голф 5" покушали су да га угурају у возило, али им је он пружио отпор и у том нагуравању погођен је с два хица из пиштоља и подлегао је на путу за болницу у Подгорици.

Прочитајте још - Испалио рафал из возила у покрету, па слетео у канал


ПИШТОЉ НИЈЕ ПРОНАЂЕН

ПЕТАР Бајчетић убијен је хицима из пиштоља калибра 9 милиметара, који током истраге није пронађен. Након злочина убице су побегле аутомобилом "голф 5" који је пронађен запаљен у селу Горњи Мириловићи. Убијени се бавио приватним бизнисом, држао је кафић "НН" у центру Билеће, а иза њега су остали супруга и двоје малолетне деце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације