Црвени крст Републике Српске организоваће од 7. до 13. октобра традиционалну манифестацију Недеља детета током које ће у Српској бити дистрибуисано 18 пећи на чврсто гориво и 34 пакета нове дечије гардеробе за вишечлане породице у стању социјалне потребе.

Манифестација под слоганом "Моја седмица, моја година" реализује се у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите Републике Српске, Министарства породице, омладине и спорта Српске и Министарства просвете и културе Републике Српске, саопшрено је из Црвеног крста Српске.

У саопштењу је наведено да слоган шаље поруке да брига о најмлађима траје константно, али да је Недеља детета прилика за промоцију активности које се односе заштиту дечијих права - њихово образовање, васпитање, здравље и заштиту деце без родитељског старања.

- Црвени крст Републике Српске ће кроз различите програмске активности посебну пажњу посветити омладини, али и најмлађој популацији, а Недеља детета је посебна прилика за то, наведено је у саопштењу.

Током Недеље детета биће уприличене посете разним установама, удружењима, вишечланим социјално угроженим породицама, посете дечијим одељењима где ће бити уручени симболични поклони.

У Недељи детета биће подељен пропагандни материјал у свим школама и установама које раде са децом.