Столар на позив стиже троколицом

О. НИКИЧЕВИЋ

03. 10. 2019. у 16:15

Столар на позив стиже троколицом

Томо пружа столарске услуге Фото О. Н.

Томислав Милошевић и у 80. години пружа столарске услуге; Све је мање посла, јер се у куће и станове уграђује ПВЦ столарија

СКОРО да нема Српчанина који не познаје виталног осамдестогодишњака Томислава Тому Милошевића, који на позив неког домаћина, са алатом и троколицом старом више од 40 година, стиже да отклони квар на столарији. Благе је нарави, па многи за њега кажу "онај фини мајстор".

- У последње време све је мање позива јер се у куће и станове уграђује пластична столарија, што је по мени велика грешка, јер нема ништа боље од природног материјала као што је дрво - каже Томо, и додаје да је на својој кући и дворишној згради комплетну столарију од дрвета урадио својим рукама и да у просторијама нема ни влаге, ни плесни по зидовима.

Столарски занат изучио је 1956. године у Бањалуци, након чега је посао добио у фабрици намештаја "Врбас", где је радио 17 година. Потом долази у Србац где ради у Занатској задрузи "Будућност", а онда у фабрици "Стирокарт", одакле са 34 године стажа одлази у инвалидску пензију.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - У БиХ много деце чека на хранитељске породице

- Радничке пензије су мале, а требало је издржавати петочлану породицу, па сам се одлучио да пружам столарске услуге по кућама и тако пуне 23 године допуњујем породични буџет. Још сам доброг здравља и овај повремени посао радићу све док ме људи траже - каже Томо.

У браку је са супругом Надом, са којом је стекао сина Миодрага и ћерке Свјетлану и Силвану, која му је подарила двоје унучади.


И ДАЉЕ ВОЗИ

ОСИМ што је најстарији столар у Српцу, Томо спада и међу најстарије возаче, јер је возачки испит положио пре 60 година за време служења војног рока у тадашњем Титограду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације