НИСАМ окренуо леђа родном крају, и не гасим и не преносим бизнис из Прњавора и Бањалуке у Србију. Тамо се, истина, ширим, отварајући нову фабрику са пријемом нових радника. Истовремено, сви радници "Комерц малог" остају да раде и производе у Републици Српској коју, дакле, не напуштам, а самим тим не забијам никакав "нож у леђа" Додику, како то злурадо призивају и пишу неки медији из Федерације БиХ.

Ово, за "Новости", ексклузивно тврди Драго Малиновић, власник ове компаније. Он је пристао да за наш лист каже шта је, заправо, истина у оркестрираним натписима поготово оних из Федерације БиХ да један од најуспешнијих бизнисмена напушта РС.

Најдаље је отишао сарајевски портал "Слободна Босна" са насловом "Нож у леђа Додику: Најбогатији и највећи послодавац из РС, бизнис пребацио у Србију". Са "Напуштају нас, а бизнис селе у суседну Србију", огласили су се и многи други медији.

- То су глупости, јер немам прикладније речи да те небулозе оквалификујем - категоричан је Малиновић. - Истина је само да ширим производњу и да у Србији градим и већ до краја овог месеца отворам нову фабрику. Посао ће у њој добити људи из Србије, а сви годинама упослени радници у Прњавору и Бањалуци остају на својим радним местима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - "ИДИ ТАМО КОД КОЈИХ СИ БИО ЗА ВРЕМЕ РАТА": Ово је прича инвалида кога су Бошњаци одбацили, а Србин му помогао


Малиновић истиче да користећи "повољну пословну климу у Србији" подиже производне погоне у селу Краљевци, код Руме, где ће запослити од 30 до 40 радника. Фирма се бави производњом савијене ребрасте арматуре и арматурних мрежа.

Ваљда да би дочарали драматичност пословне ситуације у Српској, медији из ФБиХ нагласили су да Бањалуку напушта власник фирме, "којег је Форбс још 2016. сврстао на седмо место најбогатијих људи у БиХ".

- Нисам ја с ону страну памети па да напуштам тек тако Прњавор и Бањалуку. Само у новоотворене бањалучке производне погоне уложио сам више милиона евра. Не одлазим, не само што не бих седамдесетак радника оставио на цедилу, него зато што сам задовољан и пословањем - недвосмислен је Малиновић, за чију компанију је наведено да је у прошлој години имала приходе од 250 милиона КМ.

фото Н.Ђ.

Малиновић, иначе, годинама са породицом живи у Београду, одакле координира руковођењем фирмом. Врло често је у Прњавору, где помаже родни крај. То чини без помпе. Практично једина његова фотографија која се појављује у јавности је она настала половином 2014. када је са репортером "Новости" надгледао изградњу школе у Прњавору. Властитим средствима је срушио дотрајалу зграду ОШ "Бранко Ћопић". На њеним темељима подигао је једну од најлепших школа у Српској, издвојивши готово два милиона КМ. Глас хуманитарца стекао је донацијама у бројним хуманитарним акцијама, изградњи храмова, путева, игралишта...

Малиновић је, иначе, за своје задужбинарство добитник плакете "Најплеменитији подвиг године", Компаније "Новости".


РЕКЕТ И ИСТИНА

ИСТОВРЕМЕНО су неки медији лансирали и спекулацију да Малиновић то чини због, наводног, рекетирања и отежаног пословања.

- Нико ме никада по том питању није ни назвао. Додика у животу нисам ни срео, нити сам са њим разговарао. Никаквих проблема немам у пословању. У Бањалуци, рецимо, у циљу бољег пословања, потребне документе често добијем не за неколико часова, него минута. То је права истина - каже Драго Малиновић.